Karamelinis tinginys

Tinginys man toks lietuviškas desertas. Šiaip nežinau, ar tikrai jis lietuviškas, bet geras tai tikrai. Mėgstam visokius juos, bet dažniausiai gaminam varškės tinginį ir šį, karamelinį, su rududu. Aš nežinau, kiek kartų jis buvo jau valgomas, ant pirštų turbūt jau nesuskaičiuočiau, tikrai daug. Ir visi labai mėgsta, visiems galima lengvai įtikt. Kažkas man yra sakęs, kad geriausia tinginiui naudoti sausainius “Gaidelis“, nes jie ne tokie saldūs ir tvirtai laikosi. Bet mums pats skaniausias karamelinis tinginys išeina su pačiais  pačiais paprasčiausiais arbatiniais sausainiais, kurie įprastai nėra labai skanūs, bet tinginiui tinka kuo puikiausiai. Aš nežinau, kodėl. Bet siūlyčiau išbandyt. Dar labai skanu ir sauja graikinių riešutų ar kokių džiovintų vaisių įdėti, galima ir dalį sausainių šokoladinių naudoti, jei tik yra noro. Bet betkokiu atveju labai geras desertas, pagaminti gali kiekvienas ir šiaip prie arbatos ar kavos tikrai labai gardu.

Reikės:

  • Karamelizuoto sutirštinto pieno (“Rududu“) – 1 ind. (400 g.);
  • Sviesto – 200 g.;
  • Arbatinių sausainių – 3 pak. (~500 g.)
  1. Arbatinius sausainius sulaužome į smulkius gabalėlius.
  2. Sviestą ištirpiname kartu su kondensuotu pienu iki vientisumo. Dar karštą masę supilame ant sulaužytų sausainių ir gerai išmaišome.
  3. Tinginį sukrečiame į maišelį ar ant maistinės plėvelės, suformuojame norimą formą ir dedame į šaldytuvą sustingti.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Karamelinis tinginys” komentarai: 3

  1. cookingirony

    Tik 3 ingredientai ir toks tobulas skanėstas, atrodo labai puikiai. Aš visada su kakava darau, nors rezgiau mintį pasidaryti ir su baltu šokoladu, ir varškės tinginį, bet taip ir liko gražiom idėjom, kurias aš tikiuosi kada nors realizuoti. 😀 Įkvepi tu mane 🙂

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s