Kebabai su vištiena ir tzatziki padažu

Ketvirtadienį gaminau vakarienei kebabus. Trečiadienio vakare išsikepiau duoneles ir užmarinavau vištieną, todėl kitą dieną labai greitai maistas ant stalo atsirado. Nežinau, ar aš pavasario taip laukiu, ar kas čia, bet norisi nusimest tuos šimtasluoksnius paltus jau, daugiau laiko praleisti gryname ore ir šiaip maitintis gaivesniu maistu. Tai va šie suktinukai tikrai gaivūs. Vištiena, marinuota jogurte, jogurto padažas ir šviežios daržovės. Delicious. Ir sveika, ganėtinai. Naminius kebabus jau gaminau, tik su kiauliena. Ir padažas kitoks. Nesupraskit klaidingai, skanūs abu variantai. Bet su vištiena gal leisčiau sau valgyti dažniau, nes šiaip vištieną iš visų mėsų dažniausiai valgau, o ir nelabai galiu jokio majonezo vartot. Bet čia tik man. Kad ir kaip bebūtų, geras maistas. Ir savaitgaliui, ir ne tik. Jei duonos patys negaminsit, tai dar ir labai greitai pagaminamas patiekalas. Žodžiu, super.

Reikės:

  • Plokščios duonos (lavašo ar tortilijos) – 5 vnt.;
  • Agurkų;
  • Pomidorų;
  • Kopūsto ar salotų (naudojau pekino kopūstą).

Vištienai:

  • Vištienos (naudojau krūtinėlę) – 500-600 g.;
  • Graikiško jogurto – 2 v.š.;
  • Česnako – 2 skilt.;
  • Džiovinto raudonėlio – 1 a.š.;
  • Citrinos sulčių – šlakelis (apie 1 a.š.);
  • Šlakelio aliejaus;
  • Druskos, pipirų.

Tzatziki padažui:

  • Graikiško jogurto – 1 puod. (250ml.);
  • Agurko (ilgavaisio trečdalio ar ketvirtadalio reikėtų);
  • Česnako – 2 skilt.;
  • Citrinos sulčių – 1 v.š.;
  • Druskos, pipirų.
  1. Vištieną supjaustome kubeliais, sumaišome su smulkintu česnaku ir likusiais kitais ingredientais (raudonėliu, citrinos sultimis, aliejumi, jogurtu, druska ir pipirais). Vištieną marinuojame mažiausiai pusvalandį, bet galima palikti ir per naktį.
  2. Kol vištiena marinuojasi, pasigaminame tzatziki padažą: agurką sutarkuojame, gerai nuspaudžiame visas sultis, kad tarkiai būtų ganėtinai sausi, tuomet sumaišome kartu su jogurtu, smulkintu česnaku ir citrinos sultimis. Pagardiname druska ir pipirais.
  3. Vištieną iškepame keptuvėje arba orkaitėje.
  4. Plokščią duoną LABAI plonu sluoksniu ištepame padažu, dedame smulkintas daržoves ir keptos mėsos gabalėlius. Viską susukame į kebabą ir kepame įkaitintoje sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus. į iškepto kebabo vidų įkrečiame dar šaukštą paruošto padažo.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s