Lietinių blynų tortas “Creme Brulee“

Rytoj Užgavėnės. Supratau tai tik vakar, kai per TV buvo užsiminta. 😀 Šiaip niekada tos šventės nešvenčiau, išskyrus mokykloj kažkada labai seniai. Bet žiauriai pavydu, kai kokios nors bendruomenės degina Mores, apsirengia įvairiais kostiumais, linksminasi, šoka, buria ir pan. Bent jau iš šalies žiūrint, atrodo, smagu. Tai pagalvojau, kad blynus iškepti tai tikrai reikia, nes blynai irgi smagu. Bet kokius? Juk šventė, nesinori paprastų kažkokių tai, o vat blyntortis šventiškiausiai atrodyti turėtų. Aišku, neturėjau šaldytuve nei jokio kreminio sūrio ar grietinėlės, su kuo galėčiau sutepti tuos lietinius. Tai išviriau vanilinį kremą, turėjau dar karamelinio padažo – liuks išėjo. Ganėtinai gaivus tortas, kuris puikiai savo formą išlaiko. Pavadinau “Creme Brulee“, nes, kai ragavau, būtent šį desertą ir priminė. Šiaip kai kurie blynai nepatinka man tuo, kad kuo labiau vėsta, tuo daugiau jie neskanėja, o lietinių tortas kaip tikras tortas – pabuvęs šaldytuve jis dar skanesnis tampa. Tai labai geras dalykas neštis kažkur ar pavaišinti visokias raganas, lašininius ir kanapinius. Arba sau pasigaminti ir nebūtinai sulaukus švenčių. O kodėlgi ne? 

Lietinių blynų tortas

Lietinių blynų tortas

Reikės:

Lietiniams (Puodelis – 250 ml.):

  • Kvietinių miltų – 2 puod.;
  • Kepimo miltelių – 1 a.š.;
  • Cukraus – 5 v.š.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Tirpinto sviesto (arba aliejaus) – 6 v.š.;
  • Kiaušinių – 4 vnt.;
  • Pieno – 1 puod.;
  • Gazuoto mineralinio vandens (arba tik vandens) – 1 1/2 puod.

Kremui:

  • Kiaušinių trynių – 8 vnt.;
  • Cukraus – 8 v.š.;
  • Bulvių krakmolo – 5 v.š.;
  • Vanilinio cukraus – 2 a.š.;
  • Pieno – 800 ml.;
  • Sviesto – 100 g.;
  • Karamelinio padažo.
  1. Lietiniams miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius kartu sumaišome, įmušame kiaušinius, supilame pieną ir išmaišome iki vientisumo. Pastoviai maišant po truputį supilame mineralinį vandenį ir sviestą. Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą bent valandai pailsėti.
  2. Iš pailsėjusios tešlos iškepame lietinius – į labai gerai įkaitusią ir pateptą aliejumi ar sviestu nedidelę keptuvę (apie 20 cm.) pilame tešlos ir tolygiai, plonu sluoksniu sukamaisiais judesiais ją paskirstome. Kepame iš abiejų pusių. Apverčiame, kai lietinio kraštai atšoka nuo keptuvės sienelių. Iškeptus lietinius atvėsiname. Geriausia apdengti maistine plėvele, kad nesudžiūtų.
  3. Kremui: Pieną supilame į puodą su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kaitiname, kol pašils (užvirinti nereikia).
  4. Kol šyla pienas, kiaušinių trynius sumaišome su krakmolu iki vientisumo. Į trynių ir krakmolo masę po truputi, pastoviai maišant, supilame karštą pieną. Perpilame masę atgal į puodą ir verdame ant silpnos ugnies, vis iš lėto maišant, kol kremas sutirštės. Nukeliame nuo ugnies, sudedame kubeliais pjaustytą sviestą ir maišome, kol sviestas ištirps. Vėsiname šaldytuve.
  5. Lietinius sutepame paruoštu kremu. Tortą statome į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriausiai laikyti per naktį.

Prieš patiekiant, tortą gausiai apipilame karameliniu padažu (galima ir šokoladu ar uogų padažu), apibarstome riešutais, cukraus pudra, mėtomis ar kuo tik norit.

Skanaus!

Jei nėra ūpo tortui, keli blynų receptai, Užgavėnėms tinkantys:

Reklama

Įrašo “Lietinių blynų tortas “Creme Brulee“” komentarai: 2

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s