Paprasti miltiniai blyneliai

Užgavėnės jau baigėsi, bet buvo gerai. Wow! Kažkaip daug dėmesio susilaukė lietinių blynų tortas, ko visiškai nesitikėjau. Nes, aš nežinau, ar man čia taip vienai pasiseka ar kaip, bet kai nededi pernelyg daug vilčių į kažką, tai kitiems tas dalykas labai patinka, o kai galvoji – va dabar tai pavarysiu! Tai nepavarai dažniausiai ir lieki kalbėtis su savimi. Keistas fenomenas, kuris ir šįkart pasitvirtino. O gal čia tik parodo, kad tiesiog relax, take it eeeasy ir tada viskas bus gerai. Aš nežinau. Betkokiu atveju, man smagu.

Tai va. Kepiau aš šiandien ir paprastus blynus. Šiek tiek panašūs į amerikietiškuosius, tik galbūt šie puresni. Čia toks paprasčiausias blynų variantas, su kuriuo galima žaisti visaip. Tarkim, labai mėgstu įmaišyti baltojo šokolado ir aviečių, obuolių ir cinamono, į vidų įdėti gabalėlį juodojo šokolado ar Nutellos ir pan. Net vietoj lietinių kartais šį receptą naudoju, tik pieno daugiau įpilu ir viskas. Bet skaniausi šie blyneliai su klevų sirupu ir kokiais nors riešutais, nes… klevų sirupas juk. Aišku, kalbu tik už save. Kiekvienam savo. Bet blynai aplamai yra geras maistas neginčytinai.

Paprasti miltiniai blyneliai

Reikės (Puodelis – 250 ml.):

  • Kvietinių miltų – 1 puod.;
  • Kepimo miltelių – 1 1/2 a.š.;
  • Cukraus – 2 v.š. (jei norit saldžių blynų, naudokit daugiau);
  • Žiupsnelio druskos;
  • Kiaušinio;
  • Pieno – 1 puod.;
  • Tirpinto sviesto (tinka ir aliejus) – 2 v.š.
  1. Tarpusavyje sumaišome sausus produktus (miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską).
  2. Į sausų produktų mišinį įmušame kiaušinį, supilame pieną ir sviestą. Viską gerai išmaišome.
  3. Ant mažos ugnies įkaitiname keptuvę, patepame ja sviestu ar aliejumi ir kepame apvalius blynelius. Juos reikia apversti tada, kai viršuje susidaro burbuliukai.

Iškeptus blynelius patiekiame su mėgstamu padažu, uogiene, džemu, sirupu ar gabalėliu sviesto.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s