Jautienos mėsainis su marinuotais svogūnais ir viskio BBQ padažu

O buvo taip. Gavau jautienos. Geros, kokybiškos, brandintos ir labai įvairios jautienos. Kitchen me pasiūlė išbandyti jų produkciją, tai sesuo lyg kokia mano atstovė pas juos nuvažiavo ir atkirto normaliai mėsos. 😀 Aš juokauju. Šiaip su seserim turim tik tris bendrus interesus – counter strike, kava ir jautiena. Čia rimtai. Kai būna kokia nors proga ar man kažko iš jos reikia, tai dažniausiai iškepu jai jautienos burgerį ar steiką. Turbūt, kaip vyresnė sesuo, išlepinau šiek tiek. Bet nesvarbu. Svarbu kokybišką ir gerą maistą valgyti, ne kitaip.  Tai va. Atvežė ji man tą jautieną. Nusprendėm, kad būtų liuks kiekvieno produkto apžvalgą padaryti. Nežinau, kaip Jums, bet įtariai žiūriu į saldžiai, stereotipiniais žodžiais liaupsinamus produktus ir man, kaip vartotojai, sunku suprasti ar man vertėtų šitą ar kitą daiktą įsigyti. Tai nuoširdžiai pasakosim kas patinka, o kas nelabai ir viskas.

Taigi, pradėsim nuo mėsainių. Gavom šaldytą brandintą smulkintą jautieną vakuume, kuri jau suformuota į paplotėlius. Sudėtis – tik jautiena, kiekvienas paplotėlis sveria 200 g. Nakčiai padėjom į šaldytuvą, kitą dieną kepėm mėsainius. Nežinau, ar čia gerai ji supresuota ar gerai susmulkinta ar dar kas, bet tas paplotėlis, išimtas iš pakuotės, puikiai savo formą išlaikė. Aišku, koks gi čia stebuklas, kad burgeris savo formą laiko, bet atsižvelgiu į tai, kad ji ne malta, o smulkinta, ir jokių priedų nėra, kurie tą mėsą “suklijuotų“. Paplotėlius įmečiau į ganėtinai karštą keptuvę, pateptą aliejumi. Kai kepiau, pagardinau druska ir pipirais, nieko daugiau. Prieš kepant, man tas paplotėlis toks didžiulis atrodė, net per didelis, bet kai iškepė, susitraukė šiek tiek ir labai normalus išėjo. Iškepiau pilnai, well done. Paragavom pačios mėsos ir tikrai – paplotėlis labai minkštas ir sultingas. Aš nežinau, ar, kalbant apie mėsą, galima sakyti, kad ji kvapni, bet ji kvapni. Kadangi jautiena smulkinta, tai tuose mažuose mėsos gabalėliuose jaučias tekstūra, kas yra labai gerai. Apibendrinus, nusprendėm, kad labai geras produktas. Patiko, kad nėra papildomų sudėtinių dalių, o tik jautiena, kad ji susmulkinta, o ne išdraskyta mėsmale, ir kad pati mėsa skani – tirpstanti burnoje ir sultinga. Pirksim dar, tikrai.

Apie visą burgerį aplamai, tai sesuo sakė, kad mielai valgytų tokį mėsainį visada. Lyg ir sakė, kad skanesnio nėra ragavusi. Na gerai, tikrai taip sakė, bet skamba visiškai cheesy, galėjo originaliau kažką pasakyti. O kadangi jis su BBQ padažu, kuris turi šiek tiek dūmo aromato, tai valgydama jį, pagalvojau, kaip būtų gerai kokią gražią, saulėtą ir šiltą dieną išsikepti tokius mėsainius gamtoje ant grotelių. Bet ir namie iškeptas labai gardus, nemeluoju.

Reikės (2 porcijoms):

Marinuotiems svogūnams:

  • Didelio svogūno;
  • Cukraus – 1 v.š.;
  • Druskos – 1 1/2 a.š.;
  • Obuolių acto – 125 ml.;
  • Verdančio vandens – 250 ml.

Viskio BBQ padažui:

  • Pomidorų padažo – 4 v.š.;
  • Obuolių acto – 1 v.š.;
  • Rudojo cukraus (galima naudoti ir baltą) – 1 v.š.;
  • Viskio – 1 v.š.;
  • Vandens – 1 v.š.;
  • Rūkytos paprikos miltelių – 1/2 a.š.;
  • Druskos, pipirų.
  1. Iš pradžių pasiruošiame marinuotus svogūnus: verdantį vandenį sumaišome kartu su actu, druska ir cukrumi, viską užpilame ant plonais žiedais pjaustyto svogūno, permaišome ir paliekame marinuotis  kambario temperatūroje apie valandą.
  2. Viskio BBQ padažui visus produktus sumaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas taps vientisas ir šiek tiek sutirštės. Pagardiname druska ir pipirais.
  3. Mėsos paplotėlius kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių. Kepant, abi puses pagardiname druska ir pipirais.
  4. Bandeles perpjauname horizontaliai pusiau ir vidines puses apskrudiname įkaitintoje keptuvėje su ištirpinto sviesto gabalėliu. Ant apatinės bandelės pusės dedame saujelę gražgarsčių, uždedame mėsos paplotėlį, ant viršaus užpilame šiek tiek paruošto padažo, išdėliojame pomidoro griežinėlius (pomidorus lengvai pasūdome) ir marinuoto svogūno žiedus, viską užvožiame viršutine bandelės puse.

Mėsainį patiekiame su gruzdintomis bulvytėmis ir bbq padažu.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s