Šokoladinis tortas

Galbūt jau kažkada esu minėjusi, bet be maisto gaminimo jaučiu silpnybę ir vaizdo įrašams. Kūrimui ir žiūrėjimui. Filmų nemyliu, bet visokius vlogus su mielu noru pasižiūriu. Nežinau, ar yra lietuviškų vlogerių, tiesą pasakius, bet seniau ieškodavau ir dažniausiai rasdavau vaikus, kalbančius nesamones ir pasakojančius apie vasarą sode. Ir net nejuokinga ir nemiela dėl perdėto suaugusio žmogaus vaizdavimo. Aš nemanau, kad tokiai veiklai reikėtų kažkokį tai amžiaus cenzą skirti, tikrai ne, nes amžiumi suaugęs žmogus gali nusišnekėti labiau nei pradinukas. Vlogeris privalo turėti tvirtą nuomonę ir nebūti kitus kopijuojanti bezdžionė, kuri galvoja tik apie garbinimą ir populiarumą. Bent jau tokia mano nuomonė. Ir jeigu kasnors žinot lietuviškus normalius youtuberius, pareklamuokit man, su mielu noru pažiūrėčiau.

Tai va. Šiaip žiūriu kelis užsieniečius youtuberius. Viena iš jų – divas can cook. Kodėl žiūriu? Ogi todėl, kad ji gamina tokį comfort food, kuris nėra kažkoks menas, pincetu sudėliotas lėkštėj. Jos maistas atrodo kaip maistas ir atrodo tas maistas skaniai. Ir šiaip, ji tuose vaizdo įrašuose retai kada rodosi, tik kalba. Intonaticija šiek tiek juokinga (gerąja prasme) ir tai pakelia labai nuotaiką. Kažkaip išgirdus jos  balsą, visada pagalvoju “koks geras ir šiltas žmogus ji turėtų būti“. Rekomenduoju pažiūrėti tikrai.

Kadangi Valentinas rytoj, tai nusprendžiau išbandyti jos šokoladinį tortą “Chocolate Guiness Beer Cake“ . Juokinga, nes Guiness alaus Lietuvoj nėra 😀 Vietoj Guiness naudojau paprastą lietuvišką tamsų alų, nes visada taip darau, jei kepu šokoladinį pyragą su alumi. Tai čia viskas gerai. Didžiausia mano baimė buvo, kad bus tikrai labai saldu, nes tie amerikietiški frostingai su dideliu kiekiu cukraus pudros ir sviestu manęs nežavi. Tai biskvitus sulaisčiau nesaldinta kava ir papildomai naudojau plaktą grietinėlę dėl gaivumo. Jei norit originalaus recepto, užeikit ant nuorodos. Aš dariau šiek tiek kitaip, bet tortas tikrai labai skanus išėjo. Sotus, saldus, bet ne per saldus. Toks drėgnas, labai šokoladinis. Nėra sunku ir pagaminti jį, todėl galit ir savo meilę rytoj nustebint. Tik, jeigu ką, katėms ir šunims šokolado negalima. 

Šokoladinis tortas

Reikės (puodelis – 250ml.);

  • Kvietinių miltų – 1 3/4 puod.;
  • Sodos – 1 a.š.;
  • Druskos – 1 a.š.;
  • Kakavos (paprastos, nesaldintos) – 3/4 puod.;
  • Cukraus – 2 puod.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Kambario temperatūros sviesto – 1/2 puod.;
  • Kiaušinių – 2 vnt.;
  • Grietinės – 1/2 puod.;
  • Pieno – 1/2 puod.;
  • Stiprios ir atvėsintos kavos (be tirščių) – 1/2 puod.;
  • Tamsaus alaus – 1/2 puod.;
  • Acto – 1 a.š.

Šokoladiniam kremui:

  • Cukraus pudros – 3 1/2 puod.;
  • Kambario temperatūros sviesto – 1/2 puod.;
  • Pieno – 1/4 puod. (gali reikėti daugiau/mažiau);
  • Kakavos – 1/2 puod.;
  • Juodojo šokolado – 80 g.

Grietinėlės kremui:

  • Grietinėlės (35-36% rieb.) – 200 ml.;
  • Cukraus pudros.

Šokoladiniam ganašui:

  • Grietinėlės (35-36% rieb.) – 100 ml.;
  • Juodojo šokolado – 100 g.

Papildomai:

  • Stiprios ir pilnai atvėsintos kavos – 1/2 puod..

 

  1. Pasiruošiame biskvitus: miltus sumaišome kartu su soda, druska ir kakava.
  2. Atskirame dubenyje išplakame cukrų, vanilinį cukrų ir sviestą. Po vieną, vis plakant, įmušame kiaušinius ir išplakame iki purumo. Į plakinį supilame grietinę, pieną ir actą. Viską supilame ant sausų ingredientų mišinio ir išmaišome iki vientisumo. Taip pat įmaišome ir alų bei kavą.
  3. Tešlą supilame į dvi 20-22 cm. skersmens kepimo formas. Prieš tai formas ištepame sviestu ir apibarstome miltais arba naudojame kepimo popierių. Biskvitus kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje 20-25 min., kol, įbedus medinį iešmelį į pyrago vidurį, jis išliks sausas. Biskvitus atvėsiname ir padaliname horizontaliai pusiau, turi išeiti keturi atskiri sluoksniai.
  4. Kol kepa ir vėsta biskvitai, pasiruošiame šokoladinį kremą – išplakame sviestą kartu su ištirpintu šokoladu. Tuomet suberiame cukraus pudrą ir gerai išplakame. Kad išvengt katastrofos su cukraus pudra, reikėtų berti ją dalimis. Beriame dalį cukraus pudros, išmaišome, beriame kitą dalį, vėl išmaišome ir t.t.
  5. Kai suberiame visą cukraus pudrą, masė išeina ganėtinai sausa. Tada pilame pieną (ne visą, tik tiek, kad būtų įmanoma viską gerai išplakti) ir išplakame iki vientisumo. Suberiame kakavą ir dar paskutinį kartą plakame, kol kremas taps purus ir vientisas. Kol nenaudojame, kremą laikome šaldytuve.
  6. Grietinėlės sluoksniui grietinėlę išplakame kartu su cukraus pudra iki standumo.
  7. Torto surinkimui biskvitą lengvai sulaistome kava ir sutepame paruoštu šokoladiniu kremu (naudojame kažkur trečdalį), užvožiame kitu biskvitu, jį taip pat sulaistome kava ir ant jo tolygiai paskirstome  visą grietinėlės kremą. Dedame trečią biskvitą, sulaistome kava, sutepame šokoladiniu kremu. Viską užvožiame ketvirtu, kava sulaistytu biskvitu. Visą tortą (viršų ir kraštus) aptepame likusiu šokoladiniu kremu. Paruoštą tortą kelioms valandoms statome į šaldytuvą, bet geriausia jį ten palikti per naktį.
  8. Ganašui grietinėlę užviriname ir supilame ant smulkinto juodojo šokolado. Paliekame porai minučių, vėliau viską išmaišome iki vientisos, blizgios masės. Šokoladas turėtų lengvai ištirpti nuo grietinėlės karčio. Jei neištirpo, viską galima lengvai pašildyti. Ant pailsėjusio, sustingusio torto viršaus užpilame paruoštą ganašą. Galima valgyti iš karto arba dėti atgal į šaldytuvą, kol ganašas sustvirtės.

Skanaus!

Šokoladinis tortas

Reklama

Įrašo “Šokoladinis tortas” komentarų: 10

  1. cookingirony

    O dieve, tas gifas pirmas, kurį laiką taip ir sėdėjau žiūrėdama kaip liejasi tas šokoladas 😀 o tas pyragas milijonas kalorijų…ech. ir kodėl šokoladas negali būti kaip salotos 😀

    Patinka

    Atsakyti
    1. Sigita Cooks Įrašo autorius(-ė)

      Dėl to šokolado, tai specialiai filmavau, nes žinojau, kad bus toks sexy time. 😀 DD Aš taip, tiesą pasakius, tik du mažus kąsnelius paragavau ryte, nes noriu visas kalorijas rytojui pataupyt. Bet ryt be jokio sąžinės graužimo skanausiu, nes vertas kiekvienos kalorijos. :))

      Paspaudė "Patinka": 1 person

      Atsakyti
  2. Jolanta

    Ka tik iskepiau biskvita, sunkiai gavosi vien del to,kad viskas ne gramais surasyta 🙂 ir padarius tesla ji man gavosi tiesiog skysta kaip vanduo.dejau dar miltu iki grietines tirstumo is akies.iskepe jau tokio trapumo biskvitas,kad net bijau ji liesti :/ ar as cia kazka blogai padariau ar kaip,nesuprantu.kokio tirstumo turejo buti tesla? Kiausiniu tikrai tik 2? Nes cukraus lb daug, sumaisyt su tiek mazai sviesto nelb ur gavos,iplakus kiausinius situacija pagerejo,bet vis tiek man atrodo truko kazko.vyrui kvapas patinka,gal del kavos 🙂

    Patinka

    Atsakyti
    1. Sigita Cooks Įrašo autorius(-ė)

      Taip – kiaušinių turi būti tik du ir tešla ganėtinai skysta. Tokie tie amerikietiški biskvitai 🙂 dėl sviesto išsukimo, tai neprivaloma tobulai su cukrumi išsukti, neįmanoma net turbūt tai. Nebijokit, viskas turėtų būti gerai. Dėl viso pikto, peržiūrėkit šaltinyje vaizdo įrašą. Bus aiškiau 🙂

      Patinka

      Atsakyti
      1. Jolanta

        nedazlibinau,kad ten yra video 🙂 na bandysiu formuot torta,ziuresim kas gausis 🙂 kepu vyro gimtadieniui,sokolado megejui 🙂

        Patinka

  3. Vilma

    Šitas geras. Aš kepiau ne kartą pagal Nigella Lawson (ar kažkaip panašiai), tik nei karto nepabyko nufptografuoti, išnykdavo kaip dūmas. O Guiness’o LT galima rasti tikrai.

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s