Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže

Reikės:

  • Vištienos krūtinėlės – 2 vnt. (apie 500 g.);
  • Žiupsnelio druskos arba sojos padažo;
  • Mėgstamų daržovių, jei yra noro (labai tinka paprika, ananasas ir pan).

Padažui:

  • Kečiupo (tiks ir pomidorų padažas, bet kečiupas tinka labiau) – 2 kupini v.š.;
  • Cukraus – 2 v.š.;
  • Acto (tiks ryžių, raudonojo vyno, obuolių) – 2 v.š.;
  • Bulvių krakmolo – 2 nubraukti a.š.;
  • Vandens – ~ 250 ml.;
  • Šiek tiek sojos padažo ar žiupsnelio druskos.

Traškiai plutelei:

  • Kiaušinio;
  • Bulvių krakmolo – 6-7 v.š.;
  • Kepimo miltelių – 1 a.š.;
  • Aliejaus – 1 v.š.;
  • Vandens – ~50 ml.
  1. Vištieną susipjaustome kąsnio dydžio kubeliais ar juostelėmis, pagardiname druska arba sojos padažu.
  2. Traškiai plutelei: lengvai išplakame kiaušinį, pastoviai maišant, po vieną šaukštą suberiame bulvių krakmolą, sumaišytą su kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišome. Masė bus labai sausa, todėl supilame aliejų su vandeniu ir sumaišome iki vientisumo. Turi išeiti ganėtinai skysta tešla, lyg kokia lietinių blynų. Jei išėjo per skysta, beriame šiek tiek daugiau krakmolo, jei per tiršta – vandens.
  3. Puode ar keptuvėje įkaitiname aliejų (tam rekomenduočiau WOK keptuvę, labai tinkama ir nereikia daug aliejaus sunaudoti). Aliejaus turėtų būti kažkur bent dviejų pirštų storio gylio, galima naudoti ir gruzdintuvę.
  4. Vištienos gabalėlius sudedame į paruoštą tešlą, permaišome, ir kiekvieną, tešloje apvoliotą gabalėlį atskirai šakutės ar medinio iešmelio pagalba dedame į įkaitintą aliejų. Kepame, kol tešla išsipūs ir vištiena apskrus. Iškepusią vištieną dedame ant popierinio ranksluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius. Jei norim dar labiau traškesnės vištienos, tai apskrudusius gabalėlius plonu sluoksniu sudedame į skardą ir kelias minutes pakepame įkaitintoje orkaitėje.
  5. Padažui cukrų, actą, kečiupą ir krakmolą išmaišome iki vientisumo ir supilame vandenį. Kaitiname, kol padažas sutirštės ir įgaus intensyvesnę spalvą. Iš padažo turi nugaruoti ganėtinai daug skysčio, o spalva turi būti ryškiai raudona kaip kečiupo. Pagardiname sojos padažu ar druska.
  6. Paruoštą padažą sumaišome su vištiena. Valgome iš karto pagamintą su ryžiais.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže” komentarai: 4

  1. Edita

    Labai geras receptukas! Dziaugiuosi atradusi, i kinu restoranus nebeisim:) tiesa, as i padaza pries isjungiant dar tarkuoto cesnako imeciau, o jei naudojam slauneliu mesa, tai tokia minksta buna!

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s