Purus varškės apkepas

Aš nežinau. Man atrodo, kad šį apkepą daugiausiai žmonių išbandę iš visų čia esančių receptų. Ir Instagrame kelias nuotraukas mačiau, ir šiaip komentarų susilaukiau. Kol kas visiems pavyko išsikepti ir visiems patiko. Nu kaip faina! Aš pati labai mėgstu jį, kepu dažnai ir lygiai tokį patį. Šįkart išsikepiau vėlai vakare, kad kitą rytą pusryčius nuostabius turėčiau. Ką čia dar pasakius. Ai. Pasikartosiu, ką rašiau ankstesniame įraše – apkepas purus ir lengvas kaip koks suflė, pusryčiams, vakarienei ar net desertui tinkamas, o su kokiomis trintomis uogomis ar džemu pasaka išvis. Va taip.

Purus varškės apkepas

Reikės:

  • Varškės – 500 g.;
  • Kiaušinių – 5 vnt.;
  • Cukraus – 6-7 v.š.;
  • Vanilinio cukraus – 1/2 a.š.;
  • Kefyro (galima ir pieną naudoti) – 250 (1 puod.);
  • Manų kruopų – 125 g. (3/4 puod.);
  • Žiupsnelio druskos.
  1. Manų kruopas užpilame kefyru ir paliekame išbrinkti.
  2. Kitame inde iki purumo išplakame kiaušinių baltymus kartu su žiupsneliu druskos.
  3. Į išbrinkusias manų kruopas sudedame kiaušinių trynius, suberiame cukrų su vaniliniu cukrumi, sukrečiame varškę ir gerai išmaišome, įmaišome ir kiaušinių baltymus. Šiaip, jei mėgstat vientisesnį apkepą, varškę reikėtų prieš tai pertrinti.
  4. Kepimo indą ištepame sviestu, apibarstome džiuvesėliais (džiuvesėliai nebūtini) ir supilame paruoštą tešlą. Apkepą kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 min.

Skanaus!

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s