Jautienos steikas su keptomis bulvėmis ir kaimišku varškės padažu

Reikės:

Bulvėms:

  • Vidutinio dydžio bulvių – 4 vnt.;
  • Aliejaus – 2 v.š.;
  • Druskos, pipirų.

Varškės padažui:

  • Varškės – 100 g.;
  • Grietinės – 1 v.š.;
  • Svogūno laiškų – saujelė;
  • Petražolių – saujelė;
  • Druskos, pipirų.
  1. Bulves gerai nuvalome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirusias bulves apšlakstome aliejumi, pagardiname druska ir pipirais, kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol odelė apskrus.
  2. Varškės padažui: svogūno laiškus bei petražoles sumulkiname ir sumaišome su likusiais ingredientais.
  3. Iškepame steikus: kepsnius gerai nusausiname, aptepame aliejumi bei apibarstome druska ir pipirais. Steiką kepame sausoje, labai gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
  4. Kai apskrunda steikai, šiek tiek sumažiname ugnį ir į keptuvę įdedame gabalėlį sviesto ir čiobrelio. Kepsnius pavartome, jog abi pusės pasidengtų sviesto padažu.
  5. Didkepsnį pabaigiame kepti įkaitintoje orkaitėje iki norimo iškepimo lygio. Iškepus, mėsą uždengiame folija ir paliekame kambario temperatūroje apie 2-3 min. pailsėti.
  6. Didkepsnį tiekiame su bulvėmis, varškės padažu ir pasirinktomis daržovėmis.

Skanaus!

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s