Becukrė bananų duona

Desertai yra toks dalykas, kuris pilnas nelabai reikalingų angliavandenių. Tą žino visi. Turbūt dėl to žmonės bando sveikesnes jų versijas išrasti. Ragavau daug becukrių, bemilčių saldumynų ir visokių kitokių išradimų. Aš nežinau, gal mano receptoriai sugadinti, bet man jau geriau paragauti mažą gabalėlį tradicinio saldumyno, nei maisto parodiją valgyti. Retas sveikuoliškas desertas mane sužavi. Arba tekstūra bloga, arba skonio trūksta. Bet bandau kažką vis kitokio vien dėl įdomumo. O galbūt kadanors išeis žiauriai skaniai ir dar sveikai? Galėsiu Instagrame sąžiningai naudoti tag’ą #healthy. O jei rimtai, juk ne tik dietos ar sveikas gyvenimo būdas egzistuoja. Aplink labai daug žmonių, kurie vieniems ar kitiems produktams alergiški ar negali jų vartoti, bet nori skaniai valgyti.

Tačiau ši duona man taip patiko. Labai minkšta, puri ir drėgna. Galbūt tekstūra taip gerai nesimato, nes fotografuota ką tik ištraukta iš orkaitės. Net greičiau fotografavau, kad dar šiltos paragauti. 😀  O šilta pati gardžiausia – traški išorė. o vidus toks minkštutis. Receptas perdarytas iš paprastos bananų duonos, bet man labiau patinka šis variantas, kad ir kaip bebūtų keista. Tokia šiek tiek riešutinė, skani, minkšta ir drėgna. Ar ji sveika, tai labai abejoju, bet tikrai becukrė. Galbūt vietoj deserto nesirinkčiau, nes nėra labai saldi. Bet saldesnės ir nenorėčiau. Man ji tokia pusrytinė, ar šiaip popietei prie arbatos. Kepsiu dar ir dar. Vietoj įprastos rytinės košės kartais, paįvairinimui, bus pats tas. Kažin, jei avižų miltus kitą kartą vietoj kvietinių naudočiau, ar išeitų? Tada išvis būtų superinė – ir be miltų, ir be cukraus.

Becukrė bananų duona

Reikės (puodelis – 250 ml.):

  • Žemės riešutų sviesto – 1/2 puod.;
  • Medaus – 1/2 puod.;
  • Vidutinio dydžio bananų – 3 vnt.;
  • Kiaušinių – 2 vnt.;
  • Graikiško jogurto – 2 v.š.;
  • Kvietinių miltų – 1 1/4 puod.;
  • Kepimo miltelių – 1 a.š.;
  • Cinamono – 1/2 a.š.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Avižinių dribsnių (nebūtina) – 1 puod.
  1. Neluptus bananus sudedame į skardelę ir kepame orkaitėje apie 15 min. iki juodumo. Iškepusius bananus šiek tiek atvėsiname, nulupame ir sutriname į tyrę.
  2. Žemės riešutų sviestą išsukame su medumi, įmušame kiaušinius ir išplakame iki purumo.
  3. Į plakinį įmaišome bananų tyrę, jogurtą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu, vaniliniu cukrumi bei druska. Įmaišome ir avižinius dribsnius.
  4. Tešlą supilame į aliejumi išteptą ar kepimo popieriumi išklotą formelę ir kepame įkaitintoje 180 laispnių orkaitėje apie 40 minučių, kol įbedus medinį iešmelį į pyrago vidurį, jis liks sausas.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s