Mėsainių bandelės

Duonos ir bandelių kepimas man vienas malonumas. Kai kepu namie, visada viską maišau, minkau ir darau rankomis. Sunku apsakyti, koks tai jausmas, bet tikrai geras. Susikoncentruoji ir dirbi tik ties tuo, apie nieką kitą negalvoji, lauki kelias valandas ir galiausiai iš orkaitės ištrauki gardžiai kvepiančias bandeles. Sau kepu retai. Bet, keisčiausia, kad jei jau kepu, turiu būti viena ir jokiais būdais manęs negalima trukdyti. Ne dėl to, kad tuomet bandelės ar tai duona stebuklingai daug skaniau išeina, tikrai ne. Tai labiau man poilsis nuo visko ir nuo visų. Keista, ar ne?

O dar geresnis jausmas apima, kai tai, ką tu iškepi, būna taip gerai, kad nuo stalo dingsta akimirksiu, o pačiai apima noras jas gaminti dar ir dar. Taip būna ir su šiomis bandelėmis. Dariau ne kartą, bet kiekvienas kartas vis toks pats sėkmingas kaip ir buvo pirmasis. Laikui bėgant, prisijaukinau receptą lyg savo ir dabar kepu šiek tiek kitaip. Bet kokios jos geros… Beprotiškai minkštos, lengvos ir purios. Ne per saldžios, ne per sūrios – tokios, kokios turi būti. Bandelės ne tik mėsainiams tinkamos. Puikiai naudojamos ir sumuštiniams, ar lengvai paskrudinus ir su mėgstamu džemu, manau, būtų skanu. Absoliutus favoritas, pačios geriausios ir pačios mėgstamiausios.

Mėsainių bandelės

Mėsainių bandelės

Mėsainių bandelės

Mėsainių bandelės

Mėsainių bandelės

Reikės:
Puodelis – 250 ml.

  • Kvietinių miltų – 2 1/2 puod. (400g.);
  • Sausų mielių –  14 g. (arba šviežių 30 g.);
  • Cukraus – 2 v.š. (25 g.);
  • Šilto pieno – 3/4 puod. (180ml.);
  • Kiaušinių – 2 vnt.;
  • Ištirpinto sviesto – 2 v.š. (30ml.)
  • Druskos – 2 a.š. (8g.)
  • Kiaušinio plakinio (kiaušinis suplaktas su 1 v.š. pieno);
  • Sezamo sėklų (nebūtina).
  1. Šiltą pieną sumaišome su cukrumi, mielėmis ir 1 puodeliu miltų. Paliekame kelias minutes, kol lengvai suputos.
  2. Į suputojusią masę įmušame kiaušinius, supilame sviestą ir druską, išplakame.
  3. Suberiame likusius miltus ir minkome, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie rankų. Jei reikia, beriame šiek tiek daugiau miltų.
  4. Tešlą dedame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame ir kildiname šiltoje vietoje apie valandą, turi pakilti dvigubai.
  5. Tešlą perminkome, padaliname į 8-10 lygių dalių, suformuojame bandeles, uždengiame ir dar kartą kildiname apie pusvalandį.
  6. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamo sėklomis ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-20 min., kol gražiai paruduos.

Skanaus!

Mėsainių bandelės

Reklama

Įrašo “Mėsainių bandelės” komentarai: 4

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s