Lėto kepimo plėšyta kiauliena

Plėšyta kiauliena. Žiauriai populiaru dabar. Aišku, labai jau ji nepatraukliai atrodo ir, kai kažką pavaišinu plėšytos kiaulienos sumuštiniu, tai pradinė reakcija nekokia būna. Iki kol neparagauja, kas be ko. Bet tai yra pati skaniausia kiaulė, kokią tik esu valgiusi. Minkšta, sultinga, tirpstanti burnoje. Geriausia, kad jei norit draugams ją pagaminti, tai galima iš vakaro išsikepti ir būsit garantuoti, jog pašildžius mėsa tikrai nebus sausa ir nevalgoma. Šiaip aš dažniausiai darau sumuštinius, bet galima patiekti su bulvių koše, keptu prieskoniniu obuoliu ir tradicinėmis kopūstų salotomis, išeina padorus patiekalas. Pilnų patiekalų receptai atsiras šiek tiek vėliau. Bet tikrai, galiu pažadėt, jog tas 4-5 val. kepimas atsiperka ir valgo net tie, kurie kiaulienos nelabai mėgsta. 

Reikės:

  • Kiaulienos (naudoju kumpį, bet tinka nugarinė ir pan.) – 1,5 g.;
  • Maltų čili pipirų – 1 a.š.;
  • Rūkytos paprikos miltelių – 1 a.š.;
  • Susmulkinto česnako – 3 skilt.;
  • Kario prieskonių – 1/2 a.š. (nebūtina);
  • Druskos, pipirų;
  • Obuolių sulčių – 500 ml.;
  • Sultinio – 500 ml.
  1. Kiaulieną įtriname visais prieskoniais (čili, paprika, kariu, česnaku ir druska bei pipirais).
  2. Gerai įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepame kiaulieną iš abiejų pusių, kol apskrus.
  3. Kiaulieną perkeliame į ganėtinai ankštą kepimo indą, o į keptuvę, kurioje kepė mėsa, pilame obuolių sultis su sultiniu. Užviriname.
  4. Užvirusį skystį supilame ant kiaulienos (turi apsemti mėsą), uždengiame folija ir kepame įkaitintoje 150 laipsnių karščio orkaitėje apie 4-5 val. Po poros valandų kiaulę reikėtų patikrinti. Jei trūksta skysčio, dar papildomai įpilame sulčių ar sultinio.
  5. Iškepusią išimame, suplėšome, sumaišome su likusiu skysčiu ir paverdame dar kelias minutes, kol šiek tiek sutirštės ir mėsa dar labiau suminkštės.
  6. Kiaulieną skaniausia valgyti kartu su keptomis obuolių skiltelėmis, kopūstų salotomis ir namine bandele.

Peršildant kiaulieną, siūlyčiau įpilti šiek tiek vandens ir tada kelias minutes pavirti. Tuomet mėsa atsigaus ir vėl bus tokia pat minkšta ir sultinga kaip ir ką tik iškepusi. 

Skanaus!

 

 

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s