Pyragas “Zebras“

Vakar vakare buvo labai gera nuotaika ir atėjo kažkoks keistas noras gaminti. Ne bet ką. Norėjos pažįstamo ir paprasto skonio, kažkokio nostalgiško maisto. Pavarčiau savo seną sąsiuvinį, į kurį dar pradėjau rašyti būdama mokykloj. Receptų sąsiuvinys. Dar vaikiškai ir paprastai viskas surašyta, kai kurie dalykai labai juokingi, o kai kas yra visai gerai. Iš to, ką turėjau namie ir ko pati norėjau, nusprendžiau iškepti zebrišką pyragą. Mano šeimos mėgstamas, ypač sesers. Dažnai jį kepdavau, kai ji man darydavo anglų ar matematikos namų darbus, o aš už tai ją maitindavau. Tai maitindavau būtent šituo keksu. O tai šį bei tą reiškia, nes taip jau yra, kad aš Sigita Cooks, o ji Liveta Eats. Visada taip buvo ir bus.

Pyragas "Zebras"

Tai vat vakar iškepiau, o šiandien ragavom. Jau buvau pamiršus, koks šis pyragas gardus. Toks paprastas keksas, tačiau labai teisingas – drėgnas, bet purumo pakankamai turintis. Nieko prie jo nereikia daugiau. Ir vanilinis, ir šokoladinis. Du viename. Be to, atrodo jis tikrai gražiai. Kažkada kepiau keksiukus, tai išėjo tokie mažiukai mieli zebriukai. Galit pabandyti ir Jūs. Bet kokiu atveju, ar keksai ar keksiukai, verta išsikepti vistiek, tikrai.

Pyragas "Zebras"

Reikės:

  • Kambario temperatūros sviesto – 200 g.;
  • Cukraus – 300 g.;
  • Vanilinio cukraus – 2 a.š.;
  • Kiaušinių – 4 vnt.;
  • Kvietinių miltų – 800 ml. (~400 g.);
  • Kepimo miltelių – 4 a.š.;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Pieno – 400 ml.;
  • Kakavos – 3 – 4 v.š.;
  • Pieno – 2 v.š.
  1. Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną, vis plakant, įmušame kiaušinus ir išplakame iki purumo.Pyragas "Zebras"
  2. Dalimis įmaišome pieną bei miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska: pusę miltų mišinio suberiame į plakinį, išmaišome, tada supilame pusę turimo pieno, vėl permaišome. Tą patį pakartojame su likusiais produktais.Pyragas "Zebras"
  3. Tešlą padaliname pusiau, į vieną dalį įmaišome kakavą su 2 v.š. pieno. Pyragas "Zebras"
  4. Formą (naudojau 20 cm.) ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi. Į formos vidurį pilame apie 2 šaukštus baltos tešlos, ant jos supilame dar tiek pat kakavinės masės. Tą patį kartojame, kol sunaudosime visą tešlą.Pyragas "Zebras"
  5. Pyragą kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie valandą (priklauso nuo formos dydžio), kol įbedus medinį iešmelį į pyrago vidurį, jis liks sausas.

Skanaus!

Pyragas "Zebras"

 Pyragas "Zebras"

Reklama

Įrašo “Pyragas “Zebras“” komentarai: 2

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s