Vištienos kepsneliai traškioje plutelėje

Žinokit, nesigaudau laike visiškai. Pasirodo, kad kitą sekmadienį jau Velykos. Ir kiekvienais metais vis tas pats, bet čia galbūt dėl to, kad Velykos neturi tikslios datos ir kasmet ji keičiasi kardinaliai. O gal dėl to, kad Velykų niekada nesureikšminau, nežinau, kodėl. Nesvarbu, kaip aš jaučiuos dėl tos šventės, bet tai vistiek šventė. O šventės reikalauja maisto. Ar ruošiu kažką? Tikrai taip, visada tai darau. Bet dėl nuovargio ir laiko stokos nesistengsiu ir negaminsiu kažko tai fancy. Beje, ir valgo visi labai skirtingą maistą. Skamba juokingai, bet šventiniu laikotarpiu čia didžiausias galvosūkis, ką duoti 8 žmonėms, iš kurių 5 valgo normaliai, o likę maitinasi visiškai skirtingai – tai kažkokių prieskonių ar produktų nemėgsta, tai mėsos nevalgo, tai tam ir anam alergiškas. Nervina. Nusprendžiau, kad neišradinėsiu dviračio ir darysiu paprastus, greitus patiekalus, kuriuos visi daugmaž mėgsta. Jei kam nors bus įdomu, padarysiu įrašą apie savo Velykinį apsipirkimą ir pilną meniu, kurį esu sugalvojusi.

Bet tarkim, pagrindiniam patiekalui per Velykas nusprendžiau gaminti šiuos paprastus traškius kepsnelius. Kodėl? Todėl, kad greitai ir lengvai pagaminama, o juos valgo ir paprastą, ir nepaprastą maistą mėgstantys  žmonės. Vaikams irgi patinka. Traški išorė, o viduj minkšta ir sultinga mėsa. Plius, vegetariškam variantui yra labai gera alternatyva – sūrio kepsnys (fermentinio sūrio storesnė riekelė paniruota miltuose, kiaušinio plakiny, džiuvesėliuose, vėl plakiny ir vėl džiuvesėliuose) ir kepamas jis lygiai taip pat kaip ir vištienos kepsnys, tik kad trumpiau šiek tiek. Kad paturbint skonį, padarysiu įvairių padažu, pvz. pievagrybių, BBQ ir kokį nors tzatziki, supilstysiu į indelius ir, kas norės, tas galės užsipilti šalia kokio tik nori, arba nenaudoti visai. Šalia tinka ir ryžiai, ir bulvės. Tieksiu su bulvėmis, bet jei niekas jų nenuskus, bus ryžiai. 😀 Va taip viskas ir paprastai, bet visiems tikrai toks patiekalas patiks. O tai yra svarbiausia. 

Vištienos kepsneliai traškioje plutelėje

Reikės:

  • Vištienos krūtinėlės – 2 vnt.;
  • Kvietinių miltų – 4-5 v.š.;
  • Kiaušinio;
  • Vandens arba pieno- 2 v.š.;
  • Kukurūzų dribsnių (arba džiuvesėlių);
  • Druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.
  1. Kukurūzų dribsnius gerai susmulkiname. Galima iki miltų konsistencijos, bet aš mėgstu dar palikti kelis didesnius gabalėlius.
  2. Vištieną supjaustome norimo dydžio kepsneliais, pagardiname druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais.
  3. Kiaušinius išplakame iki vientisos masės su vandeniu arba pienu, lengvai pasūdome.
  4. Kiekvieną vištienos gabalėlį apvoliojame miltuose, po to paniruojame kiaušinio plakinyje ir galiausiai susmulkintuose kukurūzų dribsniuose. Jei norisi storesnės plutelės, kiaušinio plakinio ir džiuvesėlių paniravimą galima pakartoti. Vištienos kepsneliai traškioje plutelėje
  5. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę su aliejumi ir kepame paruoštus kepsnius iš abiejų pusių, kol paruduos, apskrus ir mėsa pilnai iškeps. (Jei kepat daug kepsnių, galima ant kaitresnės ugnies greitai apskrudinti, o pabaigti kepti orkaitėje, kol vidus iškeps.)
  6. Iškepusią vištieną nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir patiekiame ką tik iškepusią su mėgstamu garnyru.Vištienos kepsneliai traškioje plutelėje

Skanaus!

Traškūs vištienos kepsneliai

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s