Tortas “Napoleonas“

Savaitgalį paėmiau ir sugalvojau, kad reikėtų pasiskubinti ir kokį labai gerą, šventišką ir visų mėgstamą desertą Jums parodyti. Kas gali į tokią vietą pretenduoti? Napoleonas, aišku. 

Napoleoną iš vaikystės prisimenu, dažnai ir per šventes turėdavom. Kartais būdavo labai skanus, bet dažniausiai tiesiog per sausas arba, priešingai, per minkštas, lyg lakštai labai sudrėkinti būtų. Ew. Geriausias Napoleonas yra naminis – banalu, bet gryna tiesa. Ir nieko čia sunkaus nėra. Lakštų tešla be jokių kapojimų, tiesiog sviesto įtarkavimas į miltus ir viskas. Primena labai sluoksniuota tešlą, tik kad pacheat’intą ir greičiau pagaminamą. Galima ir pirktinę sluoksniuotą tešlą naudoti, nieko tokio, tik šie lakštai daug trapesni ir skanesni, kas be ko. Beje, lakštams kepti puikiai tinka ir paprastas sviestas, ir kepinių margarinas. Bandžiau ir taip, ir anaip. Skirtumas mažas, bet į kremą tikras sviestas būtinas, nes margarinas nemalonų poskonį kremui suteikia.

Bet tikrai tikrai gaminsiu jį Velykoms, rekomenduoju ir Jums tą patį padaryti, nes kasgi nemėgsta Napoleono? Visi mėgsta juk. Tik aš kepsiu iš dvigubos normos, nes laaaabai jau daug žmonių teks pamaitinti. Tiesiog išsikepsiu kokį penktadienį ir iki sekmadienio ilsėsis jis ten šaldytuve ramiai. Trapūs sviestiniai lakštai, pertepti sodriu, puriu ir glotniu vaniliniu kremu. Aš nežinau, ką man dar pasakyti, kad perteikčiau šio deserto nuostabumą. Tikrai nežinau. Ai, tiesiog išbandykit.

Napoleonas

Napoleonas

Reikės:

Lakštams:

  • Sviesto – 300 g.;
  • Druskos – 1/2 a.š.;
  • Kvietinių miltų – 380 g.;
  • Kiaušinio;
  • Šalto vandens – 100 ml.

Kremui:

  • Kiaušinių – 2 vnt.;
  • Kvietinių miltų – 60 g.;
  • Cukraus – 150 g.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Pieno – 500 ml.;
  • Kambario temperatūros sviesto – 150 g.
  1. Lakštams: Miltus sumaišome kartu su druska, burokine tarka įtarkuojame šaltą sviestą. Miltus su sviestu karts nuo karto permaišome, jog sviestas nesuliptų.
  2. Į sviesto ir miltų mišinį supilame šaltą vandenį, įmušame kiaušinį, permaišome ir viską suspaudžiame į vieną rutulį. Tešlos negalima minkyti ar ilgai šildyti jos rankomis.
  3. Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą 1-2 valandom, galima palikti ir per naktį.
  4. Kremui: pieną supilame į puodą kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Kaitiname, kol pašils ir cukrus pilnai ištirps.
  5. Kol šyla pienas, kiaušinius išplakame su miltais.
  6. Į kiaušinių masę po truputi, pastoviai maišant, supilame karštą pieną. Perpilame masę atgal į puodą ir verdame ant silpnos ugnies, vis iš lėto maišant, kol kremas sutirštės. Nukeliame nuo ugnies ir pilnai atvėsiname.
  7. Atvėsusį kremą išplakame su sviestu iki purumo.
  8. Lakštų kepimas: Pailsėjusią tešlą padaliname į šešias dalis ir plonai iškočiojame. Kiekvieną lakštą apipjauname pagal norimą formą (aš naudojau apvalią 20cm. skersmens) ir kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol lakštai išsipūs ir taps auksinės spalvos. Nuopjovas taip pat iškepame ir jas sutrupiname. Atvėsiname.
  9. Lakštus sutepame paruoštu kremu, galiausiai aptepame visą tortą ir apibarstome trupiniais.
  10. Tortą atšaldome šaldytuve bent valandai, bet skanesnis tampa pabuvęs per naktį.

Skanaus!

Napoleonas

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s