Kiaulienos kepsneliai marinuoti su kefyru

 Šiaip taip pamarinuotą kiaulieną dažniausiai kepam gamtoje kaip šašlykus ar kepsnius. Kol tam dar ne laikas, tai kepu namie ir labai skaniai viskas išeina. Apskrudinu keptuvėje, kol išorė lengvai karamelizuojasi, tada sudedu į skardelę, aptepu likusiu marinatu ir pabaigiu kepti orkaitėje. Dėl apskrudinimo mėsa viduje išlieka minkšta ir sultinga, o pagardinimas marinatu suteikia papildomo skonio.  

Dėl kiaulienos, tai manau, kad nugarinė ar kokia nors sprandinė čia irgi tiktų. Bet aš mėgstu išpjovą naudoti. Kodėl? Ogi todėl, kad ji jau natūraliai labai minkšta bei riebalų mažai turinti. Pietums labai gerai. Su kvapniais basmati ryžiais, daržovėmis ir smulkintais svogūnų laiškais valgėm, gardu buvo.  Aš manau, kad per šventes tokie kepsneliai būtų pats tas, nes net peršildyta mėsa išlieka pakankamai minkšta. Bet kokiu atveju, tai tikrai vienas geriausių ir paprasčiausių marinatų, kuris teisingai suminkština ir pagardina mėsą, tikrai.

Kiaulienos kepsneliai marinuoti su kefyru

Reikės:

  • Kiaulienos (naudojau išpjovą) – 1 kg.;
  • Svogūnų – 3 – 4 vnt.;
  • Česnako – 3-4 skilt.;
  • Maltų čili pipirų – 1/2 a.š.;
  • Kefyro – 500 ml.;
  • Druskos, pipirų, kalendros ar kitų mėgstamų prieskonių.
  1. Kiaulieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
  2. Svogūnus, česnakus susmulkiname, sumaišome su kefyru, pagardiname druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais.
  3. Į paruoštą marinatą sudedame kiaulienos gabalėlius, permaišome ir paliekame šaldytuve marinuotis bent 2-3 valandas arba per naktį.
  4. Marinuotą mėsą šiek tiek nusausiname ir apskrudiname gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
  5. Apkeptus kepsnelius sudedame į kepimo skardą, aptepame likusiu marinatu ir pabaigiame kepti įkaitintoje orkaitėje.
  6. Kiaulieną patiekiame su ryžiais arba bulvėmis ir daržovėmis.

Skanaus!

 

 

Reklama

Įrašo “Kiaulienos kepsneliai marinuoti su kefyru” komentarai: 2

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s