Šaltibarščiai

Savaitgalį buvau suplanavusi gaminti šaltibarščius. Per savaitę, kol saulutė švietė ir oras toks pavasariškas buvo, nusipirkau kefyro, marinuotų burokėlių, šviežių krapų, svogūnų laiškų ir kitokių dalykų, reikalingų šaltibarščiams. Žodžiu, pasiruošiau rimtai. Aišku, per savaitgalį prisnigo ir buvau nebiški ne į temą su jais.  😀 

Bet žinot ką? Visiems labai patiko ir skaniai papietavom. Nors lauke oras siaubingas buvo, bet jau norisi to pavasario ir viskas. O čia pavasariškiausias maistas, bent jau man taip atrodo. Gaminau tokius, kokius valgydavau vaikystėje, tik vietoj pieno pyliau paprastą mineralinį. Bet laisvai galima ir pieną naudoti, dar kokios grietinės įmaišyti, o vietoj kefyro pasukas naudoti. Nu nieko sunkaus nėra, ką aš čia pasakoju.

Reikės:

  • Marinuotų burokėlių – 1 stiklainio;
  • Šviežių agurkų – 2-3 vnt.;
  • Krapų, svogūnų laiškų;
  • Kefyro (arba pasukų) – 1 l.;
  • Negazuoto mineralinio vandens (arba pieno) – 500 ml.;
  • Druskos;
  • Kietai virtų kiaušinių.
  1. Krapus, svogūnų laiškus susmulkiname, smulkiai supjaustome agurkus ir sumaišome su marinuotais burokėliais.
  2. Viską užpilame kefyru ir mineraliniu vandeniu, įmaišome norimo dydžio gabalėliais supjaustytus kiaušinius. Pagardiname druska.
  3. Šaltibarščius patiekiame su karštomis virtomis bulvėmis.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s