Ką gaminsiu Velykoms? Maisto pirkiniai ir receptai

Pamenat mano maisto pirkinių krepšelį savaitei? Buvo lyg ir bandymas, nes nieko panašaus dar nebuvau dariusi. Ir žinot ką? Daugeliui patiko šis įrašas. Sulaukiau palaikymo, kad toliau tokius rašyti. Kai kam patiko, kai kas nesuprato, kas čia gero. Aš pati kitų blogerių tokius įrašus pastoviai perskaitau, nes kažkokių idėjų pasisemiu. Juk nenueinu ir neperku tokių pačių produktų kaip ir parašyta, tiesiog pamatau kokį produktą ir pagalvoju “Ooo, o čia visai gerai sugalvojo“. Na, supratot.

Vakar nuėjau ir susipirkau viską Velykoms. Atsitempiau, nugaros nejaučiu ir šiandien, aišku. Tokia ta šventinė dvasia. Kadangi anksti apsipirkau, tai pagalvojau, o gal dar kartą papasakoti apie maisto pirkinius. Vos ne “Maisto pirkiniai Velykų edition“. Šiaip esu jau minėjusi, bet pasakysiu dar kartą – nieko prašmatnaus nedarysiu ir  gaminsiu ne kažkokį fancy, o gaivų ir skrandžio neapkraunantį maistą, kurį, žinau, jog visi mėgsta. Beje, patiekalai labai greitai pagaminami, o aš kaip tik laiko ir neturiu šiemet. Ir šiaip visų švenčių virtuvėj praleisti nenoriu, kai toks gražus oras. Kažkokia nešventiška aš visai. 

Pieno produktai/Kiaušiniai:

  • Kefyras – daug kefyro, nes gaminsiu šaltibarščius, aišku. Vienas pavasariškiausių dalykų. Gal ne šventinis patiekalas, bet tai koks skirtumas. Gaivu, gerai ir skrandžio neapkrauna.
  • Pienas – pieno paėmiau visokio. Iš to normalaus su laktoze virsiu Napoleonui kremą, visą litrą sunaudosiu, nes gaminsiu iš dvigubos porcijos. Vieną su sumažinta laktoze panaudosiu šaltibarščiams, o kitas šiaip bus šaldytuve, nes kai turi kavos aparatą, tai visi tampa kavasiurbiai, kurie minta tik latte.

  • Kepinių margarinas – “kodėl pas mane tiek jo daug?“ – paklausė manęs niekas niekada tik aš savęs pati. Ogi Napoleono lakštus kepsiu.
  • Sviestas – Kodėl irgi jo tiek daug pas mane? Ogi Napoleono kremui.
  • Fermentinis sūris – kadangi žadu kepti vištieną traškioje plutelėje visiems, tai vienam žmogui gaminsiu vegetarišką sūrio kepsnį. Paniruosiu kaip vištą ir kepsiu kaip vištą. Tik bus ne višta.
  • Parmezanas – nežinau, kodėl jis pas mane atsirado. Bet čia labai geras daiktas, jei reikia kažkam skonio suteikti. Plius, supjaustai gražiais gabalėliais ir prie kokio vyno gerai juk.
  • Fetos sūris – nors čia net netikra feta, bet ji kremiškesnė ir mažiau sūri už tikrąją. Ją naudosiu graikiškoms makaronų salotoms. Įdomiai skamba? Nieko įdomaus. Tiesiog graikiškos salotos su makaronais ir viskas. Tikslus receptas tik po Velykų atsiras.

  • Kiaušiniai – Nu gerai, nevalgom mes tų margučių kažkaip. Bet virsim ir dažysim daug, nes virti kiaušiniai eis ir į tuno salotas, ir į šaltibarščius. Susinaudos, žodžiu. Plius reikės man jų žalių ir vištienos kepsniams, ir napoleonui.

Mėsa/Žuvis:

  • Antis – nemeluosiu, čia tokios anties su juokingomis apelsinų žievelėmis ant viršaus nepirkau vakar. Jau kelios dienos ji pas mane, bet bus ant Velykų stalo. Tiesiog marinuoju vyne, apelsinų sultyse, šiek tiek penkių prieskonių mišinio užbarsčiau, druskos, pipirų įdėjau ir dar kažko. Jei kam reikia tikslaus recepto, parašykit.
  • Vištienavištienos kepsneliams, aišku. Nupjoviau visokias baltas negražias dalis, susipjausčiau kepsneliais, pasūdžiau lengvai ir į šaldytuvą iki Velykų.
  • TunasTuno salotoms bus.

Bakalėja:

  • Makaronai – graikiškoms makaronų salotoms, kurias minėjau anksčiau.
  • Ryžiai – šiaip geras garnyras, kas nemėgsta arba nevalgo bulvių.
  • Alyvuogės – nespėsiu tikrai jokių užkandžių pagaminti, tai alyvuoges visokias naudosiu tam.
  • Konservuoti persikai – čia nežinau. Tikiuos, bus gerai prie anties. Bet dar tiksliai nežinau dėl to.

Daržovės:

  • Aisbergas, salotų mišinys – salotoms, aišku. 😀 Tuno salotoms ir dar gaminsiu tokias paprastas be jokio sūrio, žuvies mėsos ir pan.
  • Pomidorai – visokioms salotoms;
  • Paprikos – graikiškoms salotoms;
  • Agurkai – salotoms ir šaltibarščiams;
  • Pievagrybiai – prie vištienos darysiu paprastą tradicinė padažą su jais.

Žolelės:

  • Krapai – šaltibarščiams, bulvėms kokioms;
  • Petražolės – šiaip šviežios žolelės prie maisto gerai, o petražolės tinka daug kur;
  • Svogūnų laiškai – šaltibaščiams.

Vaisiai:

Kadangi pas mane ne visi gali Napoleoną valgyti, šalia kaip desertą geriausiai vaisius visokius padėti. Tai nupirkau visokų, kurie padoriausiai atrodo. Kaži, tie bananai gyvens iki sekmadienio? 😀 Nes dabar jie labai prinokę ir žiauriai skanūs.

 

Tai va, tokie mano pirkiniai. Mokėjau gal virš  40 eu už viską, nepamenu, nes laksčiau nuo vienos vietos prie kitos. Aišku, neskaičiavau visokių bulvių ar burokėlių ar dar kažko, nes aš esu sodininkų vaikas ir tais dalykais pasirūpinta būna dažniausiai. Na ir viskas.

 

Iš šių produktų gaminsiu:

Šaltibarčius

Vištienos kepsnelius traškioje plutelėje

Salotas su Tunu

Napoleoną

Reklama

Įrašo “Ką gaminsiu Velykoms? Maisto pirkiniai ir receptai” komentarai: 2

  1. aguonele

    Įdomus ir naudingas įrašas, ačiū už idėjas. Beje, jau spėjau išbandyti keletą receptų ir likau labai patenkinta rezultatu. Geras šių metų atradimas 🙂

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s