Juodojo šokolado pyragaičiai “Lava Cake“

Prieš beveik metus tokią lavą jau buvau čia įkėlusi. Na ir kas? Ogi tas, kad tai vienas pirmųjų įrašų Sigita Cooks’e. Žinot, siaubingai greitai viskas gyvenime vyksta kažkaip, per greitai, atrodo.

Pamenu, kai stengiaus aš tą blog’ą atgaivinti iš Virtualios Virtuvės ir pervadinti į normalų vardą. Nes Virtuali Virtuvė buvo penkiolikmetės sukurta nuopeza, jei atvirai. Na, nesvarbu. Dėl blog’o visokių buvo variantų, tikrai ilgai galvojau. Norėjau gero ir vienintelio, įsimenančio, skirtingo ir šiek tiek asmeniško. Ir atsitiko taip, kad atsibodo man galvoti, pamąsčiau, kad aš žmogus, kuris gamina, aš Sigita, kuri gamina, aš – Sigita Cooks. Ir gimė Sigita Cooks, kuri turėjo būti .com ir rašyti angliškai, bet atsitiko .lt ir rašau lietuviškai. Bet čia kita istorija. Ir vat sukakos greitai metai Cooks’ui ir visai dėl pavadinimo nesigailiu. O čia, žinokit, daug ką reiškia, nes dėl visko labai greitai persigalvoju. Bet šiaip džiaugiuos, kad gimė ponia Sigita Cooks’ė, kuri fotografuoja šviežiai iškeptą maistą, propaguoja jį tokį valgyti, o pati viską šildosi mikrobangų krosnelėje, nes per fotosesiją viskas ataušta. Kaži, čia taip visiems blogeriams būna?

O šiuos pyragėlius iškasiau iš gudžių du tūkstančiai penkioliktų metų birželio mėnesio archyvų. Jis toks geras! Vienam mano broliui šis desertas pats mėgstamiausias, bet šiaip valgo jį visi. Juk šokoladas. Žinau, žinau, senas bajeris tos lavos, bet kaskart darant esu garantuota, kad bus skanu, o jei kažkam duodu dar ir paragauti, o tas kažkas šakute atknybia gabalėlį pyrago ir išbėga karštas šokoladas, maloniai tą žmogų nustebinu, nes atrodo, kad čia žiauriai sudėtinga. Nėra sudėtinga visai. Svarbiausia neperkepti, nes tuomet išeis paprasčiausias šokoladinis pyragas. Ir dar svarbu iškepti pakankamai, kad visi krašteliai iškeptų ir iš formelės gražiai pyragaitis išsiimtų. Galima iš tos formelės jo ir nejudinti, jei prezentacija nerūpi – tiesiog kokį kaušelį ledų ant viršaus uždėti, šiek tiek cukraus pudros apibarstyti ir viskas atrodys taip pat labai fancy. Na ką dar pasakyti? Paieškokit spintelėj šokolado ir išbandykit, aš labai patariu.

Juodojo šokolado pyragaičiai "Lava Cake"

 

Reikės:(2 porcijos)

  • Juodojo šokolado – 50 g.;
  • Sviesto – 50 g.;
  • Cukraus – 2 v.š.;
  • Druskos – žiupsn.;
  • Kiaušinio – 1 vnt.;
  • Kiaušinio trynio – 1 vnt.;
  • Miltų – 2 v.š.;
  • Kakavos – 2 a.š.
  1. Šokoladą ištirpiname kartu su sviestu, atvėsiname.
  2. Kiaušinį, kiaušinio trynį suplakame su cukrumi, beriame žiupsnelį druskos.
  3. Į kiaušinių plakinį supilame šokolado ir sviesto mišinį, persijojame miltus ir kakavą, viską išmaišome.
  4. Pasirinktas kepimui formeles ištepame sviestu, apibarstome kakavos milteliais, supilame paruoštą mišinį. Taip paruoštus pyragaičius geriausia atšaldyti šaldytuve bent pusvalandžiui, galima palikti per naktį.
  5. Lavą kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje 10-15 min. (priklauso nuo formelių dydžio). Tinkamai iškepto deserto vidurys turi būti minkštas, o šonai ganėtinai tvirti.
  6. Iškeptą pyragaičius paliekame minutę pastovėti arba formelę panardiname šaltame vandenyje ir palaikome pusę minutės ir tik tada išimame iš formelių.
  7. Desertą patiekiame dar karštą (skaniausia su ledais arba plakta grietinėle).

Skanaus!

Juodojo šokolado pyragaičiai "Lava Cake"

Juodojo šokolado pyragaičiai "Lava Cake"

Reklama

Įrašo “Juodojo šokolado pyragaičiai “Lava Cake“” komentarai: 2

  1. ingeliuke

    Žavus desertas ir skanios nuotraukos! Linkiu dar daug gražių ir kūrybingų receptų, kurie kasmet išlįstų iš archyvo ir suspindėtų naujomis spalvomis!

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s