Varškės tinginys ir VĖL!

Negaliu nepaminėt, kad savaitgalį gaminau varškės tinginį. Ta prasme, techniškai galiu nepaminėt, bet aš noriu paminėt. Įrašą kartoju jau trečią kartą ir ne paskutinį, tikrai ne. Taigi čia TINGINYS! 

O savaitgalį dariau jį dėl to, kad manęs tiesiog gražiai paprašė. Subtiliai, aišku, pasakė “Žinai, ką seniai valgėm, Sigute?“. Tiek ir užtenka, kad supraščiau namioką.  Aha, visi mane vadina Sigute, bet labai to nemėgstu. Turbūt geriau jausčiaus, jei mane vadintų Anastasia de Santa Teresita del Niño Jesús Rodríguez Hernández nei Sigute. Bet įpratau jau. 

Na, nesvarbu. Kadangi receptą kartoju absoliučiai lygiai tokį patį, koks jau yra, tai papasakosiu apie produktus, kuriuos naudoju ir kaip juos atsirenku parduotuvėj.

  • Kondensuotas pienas tai kaip kondensuotas pienas, viskas aišku su juo – tinka betkoks, svarbu, saldus ir viskas. Šiaip turėčiau sakyt “saldintas sutirštintas pienas“, taip?
  • Apie sviestą irgi kalbėt nereikia, manau, svarbu, kad tik koks sviesto pakaitalas nebūtų.
  • O vat varškė. Varškę visada perku kreminę. Ir tikrai, tiek realiai, tiek virtualiai gavau klausimų, kokią tiksliai ją naudoju, kaip ji atrodo ir kur pirkti ją. Žinokit, bandžiau patį tą varškę pasigaminti, sutrinti su kokia grietinėle ir pan., žodžiu, neišėjo, nebuvo vientisa ir tekstūra tikrai nepatapo kreminė. Tai visada perku jau paruoštą gaminimui, nors sudėtis ir nelabai žavi, tiesą pasakius. Tai kartais, jei randu, perku “President“ varškę, kilogramais supakuotą, būna jau ir pasaldinta tokia, man atrodo, bet tos net nesu bandžiusi. Tada dar būna parduotuvėse tokia varškė kibirėliuose, žalia pakuotė, pavadinimo neprisimenu, tiesiog parašyta “Pyragui kepti“. Nors tinginio nekepu, bet ji tinkama jam vistiek. Šią dažnausiai renkuosi, nes labai patogu, kai kibirėlyje yra pusę kilogramo varškės, kiek ir reikia receptui. O jei šios varškės arba nerandu, arba nenoriu naudot, naudoju paprasčiausią Ricotta, tinka kuo puikiausiai. 
  • Sausainiai. Aš nežinau, kodėl, bet čia geriausiai tinka patys patys paprasčiausi arbatiniai sausainiai. Bandžiau su “Gaidelis“, tai tiek man, tiek kitiem atrodė, kad nelabai tinka. Gaidelis gal labiau kitiems tinginiams tiktų, nes jie įmaišomi į karštą masę, saikingai suminkštėja ir išlaiko formą. O čia tinginys kitoks – viskas šalta, todėl ir reikia trapesnių sausainių. Bet čia tik mano toks spėjimas. Kokius aš naudoju, tai nepasakysiu dabar,  nes dažniausiai tokie sausainiai būna parduotuvėse nelabai matomoj vietoj padėti ir nėra populiarūs, nes tinginiui naudoti žiauriai geri, o vien valgyti negeri išvis. Pakuotės būna 150-180 g., įvairiai, todėl, jei kaskart perku vis kitus sausainius, tai ir sunaudoju jų daugiau ar mažiau. Visad  sulaužau tris pakelius sausainių, įmaišau į varškę ir pažiūriu, ar man dar jų reikia. Jei reikia, įdedu daugiau ir viskas. Tarkim, šįkart sunaudojau 3,5 pak., bet jei norėčiau dar standesnio tinginio, dėčiau visus 4. 

Vat ir viskas. Paprasti keturi ingredientai, penkių minučių darbas ir jokių supercooks’iškų galių nereikalauja. Aš nežinau, kokia amžiaus grupė daugiausiai pas mane lankosi, bet receptas tikrai tikrai visiems tinkamas, o patį tinginį daugelis pamėgsta. Kaip koks nekeptas varškės pyragas išeina – minkštas, lengvai saldus ir gaivus. Labai geras.

Reikės:

  • Kreminės varškės – 500 g.;
  • Sviesto – 200 g.;
  • Kondensuoto pieno – skardinė (~400g.) , bet galima naudoti ir mažiau;
  • Paprastų arbatinių sausainių – 3-4 pak.
  1. Kambario temperatūros sviestą išsukame kartu su kondensuotu pienu, įmaišome varškę. Turi išeiti vientisa masė.
  2. Į varškęs masę suberiame sulaužytus sausainius ir viską gerai išmaišome.
  3. Masę dedame į pasirinktą maistine plėvele ar kepimo popieriumi išklotą indą, gerai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą 3-4 val., bet geriausia per naktį.

Skanaus!

Kiti tinginių receptai:

 

Reklama

Įrašo “Varškės tinginys ir VĖL!” komentarai: 4

  1. Birute

    Pasidalinsiu patirtimi,kaip pasidarau kremine varske:kefyro pliuske parai idedu i saldikli,po to nuimu pakuote ir para laidinu retyje,idengtame marle,stai ir viskas,belieka ideti cukraus,vaniles ir t.t.

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s