Makaronai su mėsos padažu

Vakar labai ilgai galvojau, ką gaminti pietums. Kiekvienos dienos klausimas nr. 1 ne man vienai, tikriausiai. Bet aš nežinau, ar ir Jums taip, bet šiomis, lietingomis ir tuo pačiu saulėtomis, žiauriu oro slėgiu kamuojančiomis dienomis, norisi komfortiško ir stipraus maisto. Nežinau, kaip tiksliai papasakot, ką vadinu stipriu maistu. Galbūt tai sotus ir išraiškingą skonį turintis maistas? Galbūt, taip.

Ir vat žaliavo virtuvės kamputyje DOBELE dėžė su makaronais. Gal makaronų kokių? Makaronų su Bolognese, pagalvojau iškart. Bolonijos padažas labai ilgai verda, todėl čia visai ne Bolognese, o mėsos padažas, apsimetantis, kad yra Bolognese. Šiaip visur, kur tik gamindavau šį patiekalą, darydavau su Spaghetti. Bet prisiminiau, kai mama vaikystėj gamindavo makaronus su malta mėsa ir pomidorų padažu, tai naudodavo tik Penne. O aš tuos makaronus bevalgydama įdarydavau mėsos padažu. Vos ne mini Cannelloni by mini Sigita Cooks. Šiaip nesuprantu, kaip man išeidavo tuos makaronus įdaryt, nes labai maži juk, bet sugebėdavau. Tai va. Ir kai prisimenu savo tokius aukštosios kulinarijos pradmenis, tai prisiminimai ir nugali. Spagečiai dar kol kas lieka dėžėj, o šiandien išbandysim Penne.

Makaronai su mėsos padažu

Makaronai su mėsos padažu

Makaronai su mėsos padažu

Aišku, su fermentiniu sūriu daug smagiau ir skaniau, nes sūris visada gerai ir tempiasi tokiais gardžiai atrodančiais siūleliais. Bet aš, nabage būdama, valgiau išvis be sūrio ir vistiek liuks. Gerai ir kokio parmezano užtarkuoti ant viršaus šiek tiek, jei mėgstat. 

Makaronai su mėsos padažu

Visas patiekalas tai toks tikras naminis maistas, grynas comfort food. Sotus, šildantis ir nostalgiškas, bent jau man. Tokie ir turi būti šeimos pietūs. Visiems toks patiekalas tiktų, gal net ir vaikams patiktų. Aš čia repuoju?

Reikės:

  • Svogūno;
  • Česnakų – 3 skilt.;
  • Morkos – 1 vnt.;
  • Saliero stiebų – 1-2 vnt.;
  • Maltos mėsos (kiaulienos, jautienos, kalakutienos ir pan.) – 500 g.;
  • Raudonojo vyno – 100 ml.;
  • Pomidorų savose sultyse (be odelės) – skardinė (apie 400 g.);
  • Džiovinto raudonėlio – 1 a.š.;
  • Džiovinto baziliko – 1 a.š.;
  • Pomidorų padažo – 2 v.š.;
  • Vandens – 100 ml.;
  • Druskos, pipirų;
  • Makaronų (“Penne“ ar kitų mėgstamų) – 1 pak. (500 g.);
  • Mėgstamo sūrio (fermentinio, parmezano ir pan.)
  1. Susmulkiname visas daržoves (svogūną, česnaką,  morką ir saliero stiebus) ir apkepame įkaitintoje gilioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol lengvai suminkštės.
  2. Sudedame maltą mėsą ir, vis maišant, kepame, kol parus, apie 5 min.
  3. Supilame vyną, pomidorus savose sultyse, vandenį, baziliką, raudonėlį ir pomidorų padažą. Viską uždengiame ir verdame ant vidutinės ugnies, kol skystis išgaruos ir padažas sutirštės, apie 20 min. Padažą pagardiname druska ir pipirais.
  4. Kol padažas verda, išsiverdame makaronus.
  5. Išvirusius makaronus patiekiame su paruoštu mėsos padažu ir mėgstamu sūriu.

Skanaus!

Makaronai su mėsos padažu

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s