“Spaghetti Carbonara“ vegetariškai

Pasta Carbonara! Dažnai anksčiau gamindavau. Toks patiekalas iš visko, kas beveik visada namie jau būna. Makaronai, šoninė, kiaušiniai ir parmezanas. Viskas. Bet kažkaip stebuklingai pradėjau nemėgti šoninės. Nežinau, tiesiog paėmiau ir nustojau valgyti, o ir seilės netysta, pamačius parduotuvėj. Tai ką su Carbonara daryt? Be šoninės gaminti nei šis, nei tas, skonio trūks arba visai jo nebus, o pati Carbonara labai patinka tuo, kad padažas tik iš kiaušinių daromas, bet vistiek labai kreminis ir turtingas patiekalas išeina.

Tai pacheatinau ir vietoj šoninės šiaip pievagrybius panaudojau. Išėjo tikrai tikrai ir labai labai ir gerai gerai. Ne taip riebu, kaip su šonine, padažo labai nedaug, bet jis sodrus, todėl pilnai užtenka. Aš netgi tai pavadinčiau visai nekaloringu ir sveiku patiekalu. Makaronai gerai, pievagrybiai gerai, kiaušiniai irgi gerai, sūris nelabai gerai, bet niekas nesako daryti labai cheesy makaronų.

"Spaghetti Carbonara" vegetariškai

O kodėl šįkart Carbonara gaminau? Nes norėjau išbandyti dar vieną produktą iš DOBELE. Jau išbandėm “Penne Rigate“ makaronus ir Kama miltų mišinį. Šiandien bus Spaghetti makaronai. Šįkart daug nepasakosiu, nes praeitame įraše rašiau apie šiuos makaronus, apie kietagrūdžius kviečius ypač, kodėl jie tokie geri mums, galit nueiti ir pasiskaityti. Bet praeitą kartą makaronus pilnai išviriau, o šįkart nusprendžiau Al Dente bandyt. Pagal pakuotę Al Dente virimui reikia 8 min., pilnai išvirti – 10 min., viena minute trumpiau verda nei Penne. Ir čia nustebau lengvai, nes Spagečiai man smulkesni atrodo ir, pagal mane, turėtų trumpiau virt. Bet vistiek dariau taip, kaip ant pakuotės, nes jukgi išbandom produktą, o ne savo logiką, kuri logiškai nepagrįsta išvis.

"Spaghetti Carbonara" vegetariškai

Iš karto į verdantį pasūdytą vandenį sumečiau makaronus, o, kol makaronai verda, pasiruošiau visą kitą. Susismulkinau pievagrybius su česnaku, apskrudinau keptuvėj šiek tiek, o kol skrudinosi, tai ir padažą pasigaminau – kiaušinius suplakiau su nedideliu kiekiu vandens nuo makaronų, šiek tiek druskos, pipirų ir parmezano įmaišiau. Va, kaip lengvai. 
"Spaghetti Carbonara" vegetariškai

Keptuvę, kurioje kepė pievagrybiai, nukėliau nuo ugnies, į ją sumečiau nukoštus makaronus ir supyliau padažą, viską nuolat maišiau, kad padažas gerai pasiskirstytų. Aišku, gal atrodo kam baisoka, kad to padažo ant kaitrios ugnies nereikia laikyti, nes visgi tai žali kiaušiniai. Bet tie kiaušiniai gerai apsidoroja nuo keptų pievagrybių ir makaronų karščio, tikrai. Ir dėl to, kad mes pastoviai maišom ir neperkaitinam, padažas išeina labai maloniai kreminis.

Ir viskas. Makaronus jau galima valgyti. Papildomai maltų pipirų, parmezano arba kažkokių mėgstamų žolelių ant viršaus nepamaišo niekada. Apie pačius DOBELE makaronus, tai, kaip ir sakiau, viriau kaip parašyta – norėjau Al Dente ir gavau Al Dente. Čia pliusas. Dar vienas pliusas, kad likusius makaronus vakare peršildėm ir jie vistiek nei kokie sulipę buvo, nei neskanūs. Aišku, nesiūlyčiau specialiai peršildyti Carbonara, nes skaniausi ką tik pagaminti. Bet jei kitaip neišeina, nėra blogai. 

Šiaip labai geras toks maistas. Paprasta, bet įdomi technika su tuo padažu, produktų daug nereikia, sotu, skanu ir ganėtinai ekonomiška. Galima spėti pagaminti ir per 15 min. neskubant, tai kaip greiti pietūs ar lengva vakarienė gali būti. Sakoma, kad genialumas slypi paprastume. Man atrodo, kad tas žmogus, kuris šią frazę sukūrė, tada ir valgė Carbonara.

"Spaghetti Carbonara" vegetariškai

Reikės (2 porcijoms):

  • “Spaghetti“ makaronų – 200 g.;
  • Pievagrybių – 100 g.;
  • Česnako – 2 skilt.;
  • Kiaušinių – 2 vnt.;
  • Makaronų vandens nuoviro – 100 ml.;
  • Geros saujos tarkuoto parmezano;
  • Druskos, pipirų, džiovinto čiobrelio.
  1. Verdančiame pasūdytame vandenyje išverdame makaronus.
  2. Kol verda makaronai, susmulkiname česnaką ir pievagrybius, kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol pievagrybiai lengvai apskrus. Pagardiname druska, pipirais ir čiobreliu.
  3. Kol kepa daržovės, kiaušinius išplakame su makaronų nuoviru, įmaišome parmezaną, įberiame šiek tiek druskos ir maltų pipirų.
  4. Keptuvę, kurioje kepė pievagrybiai, nukeliame nuo ugnies, sudedame išvirusius ir nukoštus makaronus, supilame padažą ir viską gerai išmaišome, kol padažas sutirštės ir tolygiai pasiskirstys.
  5. Paruoštus makaronus papuošiame tarkuotu parmezanu, maltais pipirais ar mėgstamomis žolelėmis.

Skanaus!

Reklama

Įrašo ““Spaghetti Carbonara“ vegetariškai” komentarai: 2

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s