Šokoladiniai Brownies

Tai vat pasidariau kelias dienas atostogų visai neplanuotai ir nepelnytai. Nes, kas atsitinka, kai oras būna labai labai permainingas? Sergi, negali normaliai miegot, maitintis, o ir savijauta fu. Ačiū Dievui, pagaliau jaučiuosi gerai, kaip kokia naujai gimus, daug skausmo perėjus ir labai nusipelniusi laiminga būt. Taip ir atsirado šiandien pas mane brauniai. 😀

Kad desertai man teikia kažkokį keistą džiaugsmą ir viskas. Negaliu sau padėt. Ir nenoriu. Galvojau, reikia pasigaminti kokį nors žiauriai skanų dalyką, kurio įprastai sau neleisčiau, bet dabar tokia lyg Sigita Cooks prisikėlimo šventė, tai galima viskas. Brownies pats tas, nes labai juos mėgstu, bet nevalgau jų, kad odos neišbertų. Šokoladas visgi. Ir aš mėgstu tuos fudgy, drėgnus braunius. Recepto neturėjau, bet radau pas tokią vieną labai mėgstamą konditerę  Cupcake Jemma labai skaniai atrodančius šokoladainius. Išbandžiau jos receptą. Ir tai skaniausi brauniai, kokius esu ragavusi, esu tuo garantuota. 

Tik gal cukraus kitą kartą mažiau dėčiau, gal 250 g.  vietoj 350 g.? Buvo kiek per saldoka man. Bet nenorėjau recepto keisti, nes pirmą kartą bandžiau. Nieko nekeičiau išvis, tik vietoj vanilės ekstrakto naudojau vanilinį cukrų ir rudojo cukraus panaudojau šiek tiek, kai reikėjo tik balto. Bet šiaip viskas, kaip parašyta – gaminau kaip nurodyta, ingredientai tie patys ir kepimo laikas bei temperatūra atitinka. Ir viskas išėjo kuo puikiausiai. Labai džiaugiuos ir rekomenduoju išbandyt. Brauniai skoniu turtingi, labai šokoladiniai ir tekstūra tobula – drėgni, minkšti, viršus traškus, o vidus lyg koks nors šokoladinis kremas. Šalia plakta grietinėlė puikiai dera, su ledais taip pat tiktų, manau. Žodžiu, labai geras desertas. 

Šokoladiniai Brownies

Reikės:

  • Juodojo šokolado – 250 g.;
  • Sviesto – 250 g.;
  • Cukraus – 350 g.;
  • Kiaušinių – 6 vnt.;
  • Vanilės ekstrakto arba cukraus – 1 a.š.;
  • Kvietinių miltų – 150 g.;
  • Žiupsnelio druskos.
  1. Garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ištirpiname sviestą su šokoladu. Šiek tiek atvėsiname.
  2. Kiaušinius išplakame kartu su cukrumi iki purumo.
  3. Į kiaušinių plakinį įmaišome ištirpintą šokoladą su sviestu, miltus, druską ir vanilinį cukrų ar ekstraktą. Nepermaišome, tešla turi išlikti puri.
  4. Viską supilame į kepimo popieriumi išklotą kvadratinę formą ( maždaug 25×25 cm.), tolygiai paskirstome ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje 28 min.
  5. Iškepusį pyragą ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname kambario temperatūroje mažiausiai valandą.

Skanaus!

Šokoladiniai Brownies

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s