Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais

Žinot, kažkaip džiaugiuosi pavasariu. Jei taip oras staigiai nekistų, būtų išvis labai gerai. Šiaip labai džiaugiuos geru oru, saule, ilgesnėmis dienomis ir pan. BET. Kažin, kaip normaliems žmonėms, tačiau man tų ilgų dienų kažkaip nepakanka, atrodo, laikas tirpsta tiesiog ir viskas. Darbų begalę ir jie vykdomi ne taip greitai, kaip norėtųsi. Kartais nesuprantu, kodėl taip yra, gal dar reikia priprast prie to pavasario, aš nežinau. 

Ir šiandien, kadangi to laisvo laiko nelabai daug turėjau, išsitraukiau iš šaldiklio sluoksniuotos tešlos pakelį, susiradau keturis obuolius, kurie nelabai skanūs vien vartoti, ir iškepiau pyragą. Nes deserto tai reikia betkokiu atveju. Taigi čia aš. Ir žinau, žinau, joks čia receptas. Galbūt labai paprasta idėja, kaip greitai, skaniai ir be jokių didelių pastangų išsikepti pyragą su obuoliais. Toks cheater’iškas greitas štriudelis išeina. 😀 Išorė trapi ir traški, o viduje saldus, lengvą rūgštelę turintis obuolių įdaras. Jei kažką vaišinu, tai duodu dar karštą su ledais ar plakta grietinėle, kai nevaišinu, ir su stikline pieno gardu. Labai komfortiškai. Dabar šaldytuve laikau stiklainį karamelinio padažo, su kuriuo paturbinau pyragą, dar geriau buvo. Betkokiu atveju, nors ir beprotiškai paprastas, bet iš greitai paruošiamų desertų vienas geriausių.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais

Reikės:

  • Bemielės sluoksniuotos tešlos – ~300 g.;
  • Vidutinio dydžio obuolių – 4 vnt.;
  • Cukraus – 4-5 v.š.;
  • Cinamono – 1/4 a.š.;
  • Citrinos sulčių – 2 v.š.;
  • Kiaušinio plakinio (1 kiaušinis išplaktas su 1 v.š. pieno);
  • Rudojo cukraus (galima naudoti ir baltą ar cinamoninį cukrų) – 1 v.š.
  1. Nulupame obuolius ir supjaustome kubeliais, sumaišome su cukrumi, citrinos sultimis bei cinamonu.
  2. Tešlą iškočiojame į stačiakampį (apie 30 x 22 cm.), per vidurį tolygiai paskirstome paruoštą obuolių įdarą ir suvyniojame vyniotinį. Gerai užspaudžiame visus kraštelius ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardelę užspaustais kraštais žemyn.
  3. Pyrago viršų vietomis subadome šakute, aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome ruduoju cukrumi.
  4. Kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol apskrus.

Skanaus!

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais

 

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s