Orzo makaronai su špinatais ir sūriu

Visi, tikriausiai, turi savo mėgstamiausius makaronus, kuriuos pastoviai perka. Kokie Jūsų? Man iš visų visų makaronų mėgstamiausi visada buvo Spaghetti, bet čia visai neseniai su jais pradėjo konkuruoti Orzo makaronai. Orzo labai panašūs į ryžius, tokie ganėtinai smulkūs. Kiti, kiek žinau, net ir sriuboms juos naudoja, aš niekada nebandžiau taip. Visada naudoju juos kaip pagrindinį patiekalą, dažniausiai su sūriu ir tuo, ką turiu šaldytuve. Šiandien turėjau parmezano, kažkokio fermentinio sūrio ir špinatų.  Pietūs pagaminau per 15 min. gal kažkur. Kol virė makaronai, pasiruošiau padažą, tada viską kartu sumaišiau ir tiek to vargo, kurio net nepavadinčiau vargu išvis.

Orzo makaronai su špinatais ir sūriu

Orzo makaronai su špinatais ir sūriu

Bet buvo tikrai labai gardu, nes kitaip ir būt negali. Lengvas parmezano sūrumas, gaivumas nuo špinatų, o dar įdomesnis skonis atsiranda nuo skrudinto česnako. Viską puikiai sujungia kreminis padažas. Atrodo, labai paprasta, bet skonio šiam patiekalui netrūksta. Ir tai visai universalūs makaronai, nes gali būt ir vien valgomi, kaip pagrindinis maistas, tačiau tinka ir kaip koks nors garnyras, prie vištienos, tarkim. Bet aš labai užskaitau kaip pietūs ar vakarienę, nes tai greita, sotu ir paprasta. Ai, dar skanu. Bet čia ir taip aišku. 

Orzo makaronai su špinatais ir sūriu

Reikės:

  • Orzo makaronų – 200 g.;
  • Aliejaus – 1 v.š.;
  • Česnako – 3 skilt;
  • Kvietinių miltų – 1 v.š.;
  • Pieno – 250 ml.;
  • Šviežių špinatų – 50 g.;
  • Mėgstamo sūrio (skaniausia parmezanas, bet tinka bet koks, kuris lydosi) – 100 g.;
  • Druskos, pipirų.
  1. Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje.
  2. Kol verda makaronai, ant silpnos ugnies įkaitiname keptuvę su aliejumi ir lengvai apskrudiname griežinėliais pjaustytas česnako skilteles.
  3. Į keptuvę taip pat suberiame miltus ir, pastoviai maišant, kepame, kol miltai įgaus auksinę spalvą.
  4. Dalimis, vis maišant, supilame pieną – pradžioj pilame apie ketvirtadalį ir maišome, kol sutirštės ir neliks miltų gumulėlių. Taip kartojame, kol supilame visą pieną. Padažą verdame apie porą minučių, kol lengvai sutirštės.
  5. Sudedame stambiai supjaustytus špinatus, tarkuotą sūrį, išmaišome ir verdame, kol sūris pilnai išsilydys, o špinatų tūris gerokai sumažės. Padažą nukeliame nuo ugnies, pagardiname druska ir pipirais.
  6. Išvirusius makaronus sumaišome su paruoštu padažu.

Skanaus!

 

Reklama

Įrašo “Orzo makaronai su špinatais ir sūriu” komentarai: 2

  1. lina

    Visi jusu receptai tikrai superiniai,nemazai isbandziau ir viskas pavyksta labai dziaugiuos kad atradau jusu puslapi o dar maloniau kad jus taip pat kedainiete aciu uz receptus

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s