Avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais

Chocolate chip cookies. Ne, čia ne tiek tradiciniai amerikietiški, bet panašūs šiek tiek. Kažin kodėl, tačiau tų amerikietiškų nesu didelė gerbėja. Gal man tik kokie neskanūs papuolė, aš nežinau. Tačiau puikiai žinau, kad šituos avižinius šokoladinius sausainius tikrai ir labai mėgstu. Man patys skaniausi dar karšti, kai šokoladas ištirpęs, o patys sausainiai labai labai minkšti. Todėl išsikepu sausainių tiek, kiek man tada reikia, o likusią tešlą sukrečiu ant maistinės plėvelės, suformuoju pailgą ritinį ir dedu į šaldiklį. Kai sausainių reikia vėl, išsitraukiu, supjaustau riekelėmis ir kepu orkaitėj. Šviežiai kepti sausainiai bet kuriuo metu. Lengviau ir būt negali. 

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Aišku, jei gaminat pirmą kartą ir bijot, kad neišeis, nepatiks ar šaldyt nenorit, tai gaminkit iš pusės porcijos, nes iš visos sausainių išeina tikrai daug. Šiandien iškepiau visai nemažus 8 sausainius ir liko dar 2/3 visos tešlos, o vieno ar dviejų vienam žmogui pilnai pakanka. Bet šiaip jau ilgą laiką šį receptą naudoju, ir kokosų drožlių įmaišius buvau, ir vietoj 100 g. juodojo šokolado naudojau baltąjį, visaip žaidžiu ir visad išeina kuo puikiausiai. Žodžiu, man patinka, o ką tik pavaišinu, sulaukiu pagyrų, jog labai skanūs sausainiai. Viskas kaip ir turi būt.

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Reikės:

  • Kambario temperatūros sviesto – 125 g.;
  • Baltojo cukraus – 100 g. (~1/2 puod.);
  • Rudojo cukraus – 200 g. (~1 puod.);
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Druskos – 1 a.š.;
  • Kiaušinių – 2 vnt.;
  • Kvietinių miltų – 200 g. (~1 1/2 puod.);
  • Kepimo miltelių – 1 a.š.;
  • Avižinių dribsnių – 200 g. (~ 2 puod.);
  • Juodojo šokolado – 200 g.;
  • Pieniško šokolado – 100 g.
  1. Sviestą išsukame kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
  2. Įmušame kiaušinius ir išplakame iki purumo.
  3. Į plakinį suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, gerai išmaišome.
  4. Įmaišome ir smulkintą šokoladą su avižomis.
  5. Iš paruoštos masės formuojame rutuliukus (naudojau 1 v.š. kiekvienam sausainiui) ir sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tarp sausainių paliekant didelius tarpus.
  6. Sausainius kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje 10-12 min., kol viršus lengvai paruduos. Ką tik iškepę sausainiai labai trapūs, todėl reikėtų šiek tiek atvėsinti.

Skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Gardu su kava, arbata ar stikline pieno.

Skanaus!

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Reklama

Įrašo “Avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais” komentarai: 3

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s