Švediškas šokoladinis pyragas “Kladdkaka“

Visai neseniai kepiau žiauriai skanius šokoladinius Brownies. Tai buvo patys skaniausi brauniai, kokius esu ragavusi. Bet mane visada intrigavo kitas, panašus desertas – Kladdkaka. Pagal visus mano šaltinius, tai švediškas braunis, šokoladinis pyragas, dar kitaip vadinamas “sticky cake“ (lipnus, glitus pyragas). 

O pirmąkart aš jį pastebėjau prieš kelis mėnesius, kai youtubėj Sorted Food įkėlė vaizdo įrašą, kuriame gamino būtent šį pyragą. Sudomino iškart, nes jų maistas mane domina visada. Beje, tai, galima sakyti, tik penki paprasti ingredientai, iš kurių padaroma kažkas naujo ir dar nematyto. Išbandžiau jų receptą ir man kažkodėl tai nepavyko. Tešla išeina daug daug tankesnė nei turėtų būti. Šiaip skonis geras, bet neišėjo man teisinga konsistencija. O Kladdkaka turi turėti tvirtus kraštelius ir tirštoką centrą, šokoladinį kremą primenantį. Gal Jums pavyks, todėl galit naudoti originalų receptą, kuris yra jų tinklalapyje. Aš sufail’inau, todėl pakoregavau šiek tiek ir turėjau tris labai laimingus bei pasisekusius kepimus. 

Pats pyragas labai labai šokoladinis, nors šokolado čia visai nėra. Bet žiauriai skanus. Jei būtų šiltas, primintų kokį nors Lava cake. Bet kaip braunis tai superinis. Jei norit pigiai, paprastai ir greitai kąnors nustebint ir pagamint kažką neįprasto, šis desertas kaip tik tam tinka. Tik patarčiau su kokiom nors uogom, grietinėle ar nelabai saldžiais ledais patiekti, nes skoniu šis desertas tai absoliutus turtuolis ir reikia tą jo gausų šokoladiškumą šiek tiek nugesinti. Aš labai gerai nugesinau. Su karamele. 😀 Nu nepataisoma aš. 

Švediškas šokoladinis pyragas "Kladdkaka"

Reikės (Puodelis – 250 ml.):

  • Sviesto – 150 g.;
  • Cukraus – 200 g. (~1 puod.);
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Kiaušinių – 3 vnt.;
  • Kvietinių miltų – 120 g. (~1 puod.);
  • Kakavos (geros kokybės) – 50 g. (šiek tiek mažiau nei 1/2 puod.);
  • Žiupsnelio druskos.
  1. Sviestą ištirpiname kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Šiek tiek atvėsiname.
  2. Įmušame kiaušinius ir viską išplakame.
  3. Į plakinį pesijojame miltus, kakavą ir druską. Viską išmaišome iki vientisumo.
  4. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą 20 cm. apvalią kepimo formą ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 25 min. Pyrago kraštai turi būti šiek tiek pakilę ir patvarūs, o centras minkštas ir skystas (pajudinus formelę, jis turi krutėti). Negalima perkepti, todėl geriausia pyragą tikrinti jau po 20 min. kepimo.
  5. Iškepusį braunį atvėsiname kambario temperatūroje bent valandą, vėliau šaldome šaldytuve bent 2-3 val., tačiau skanesnis tampa pastovėjęs per naktį.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Švediškas šokoladinis pyragas “Kladdkaka“” komentarai: 2

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s