Kepta anties krūtinėlė su vyšnių padažu ir bulvių koše

Reikės (4 – 6 porcijoms):

  • Šviežios ančiukų filė su oda – ~ 1 kg. (2 pak.);
  • Druskos, pipirų pagal skonį.

Vyšnių padažui:

  • Vyšnių be kauliukų (šviežių ar šaldytų) – 300 g.;
  • Vištienos sultinio kubelio;
  • Vandens – 500 ml.;
  • Raudono pusiau saldaus vyno – 500 ml.;
  • Cukraus – 2-3 v.š.

Bulvių košei:

  • Bulvių – 1 kg. (apie 6 didelės bulvės);
  • Sviesto – 4 v.š.;
  • Pieno – 100 ml.;
  • Druskos pagal skonį.
  1. Pasiruošiame bulvių košę – bulves nulupame, supjaustome į keturias dalis, sudedame į puodą, užpilame vandeniu, įberiame apie 1 a.š. druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie pusvalandį, kol bulvės taps minkštos.
  2. Kol verda bulvės, mikrobangų krosnelėje ar puode pakaitiname pieną su sviestu iki užvirimo.
  3. Išvirusias bulves nukošiame, jas užpilame sviesto ir pieno mišiniu. Viską sutriname iki vientisos masės. Jei reikia, košę pagardiname druska.
  4. Vyšnių padažui visus ingredientus sumaišome puode ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol didžioji dalis skysčio nugaruos, apie 30 min. Padažas turi būti ganėtinai skystas, tačiau to skysčio neturi būti daug. Jei reikia, išvirusį padažą pagardiname druska ar cukrumi, kad subalansuoti saldžiarūgštumą.
  5. Antienos filė prieš kepimą gerai nusausiname ir įtriname druska bei pipirais.
  6. Gerai įkaitiname sausą keptuvę ir dedame kepti antį odele žemyn. Kepame apie 6-7 minutes, kol odelė įgaus šviesiai rudą spalvą ir apskrus. Tuomet apverčiame ir apskrudiname kitą pusę 2-3 minutes.
  7. Apkeptą antieną sudedame į skardelę (odelė viršuje) ir pabaigiame kepti įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje. Vidutiniškam kepimui – 5-6 min., pilnai iškepusiam – apie 10 min.
  8. Iškepusią mėsa uždengiame folija ir paliekame 2-3 min. kambario temperatūroje pailsėti.
  9. Paruoštą antieną supjaustome norimo storio griežinėliais ir patiekiame su vyšnių padažu bei bulvių koše.

Skanaus!

Kepta anties krūtinėlė su vyšnių padažu

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s