Vanilinis makaronų pudingas

Reikės:

  • Makaronų “Filini piccoli“ – 100 g.;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Kiaušinių trynių – 2 vnt.;
  • Cukraus – 2 v.š.;
  • Vanilinio cukraus – 1/2 a.š.;
  • Pieno – 200 ml.;
  • Rudojo cukraus (galima naudoti ir baltąjį) – 1 v.š.;
  • Obuolio ar kito mėgstamo vaisiaus (persiko, ananaso, banano ar pan.).
  1. Makaronus verdame lengvai pasūdytame verdančiame vandenyje 2 min. (Al dente).
  2. Į puodą supilame pieną ir kaitiname iki užvirimo.
  3. Per tą laiką atsikirame dubenyje kiaušinių trynius išplakame kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, pastoviai maišant supilame karštą pieną. Perpilame masę atgal į puodą ir verdame ant silpnos ugnies, vis iš lėto maišant, kol sutirštės.
  4. Nukeliame nuo ugnies ir įmaišome nukoštus išvirusius makaronus bei smulkiai pjaustytą obuolį ar kitus vaisius.
  5. Paruoštą masę supilame į indą ar mažesnius indelius, viršų papuošiame smulkintais vaisiais (nebūtina) ir apibarstome ruduoju cukrumi.
  6. Pudingą kepame įkaitintoje 220 laipsnių karščio orkaitėje, kol viršus šiek tiek apskrus.
  7. Desertą patiekiame dar karštą arba jau pilnai atvėsusį.

Skanaus!

Vanilinis makaronų pudingas

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s