Nekeptas sūrio tortas

Iš karto atsiprašau už nuotraukas. Mokinuos dirbti su Photoshop’u, o sunkiai man tai sekasi. Bet labai noriu šį receptą įkelti būtent šiandien, nes sekmadienį mamos diena. Ir, jei kas sugalvotų tokį tortą pasigaminti, tai kad turėtų laiko pasiruošti. Ir taip taip, šį desertą skiriu mamos dienai. O čia dėl daugelio priežasčių.

Pirma, jis gaivus, ne per saldus, lengvas ir labai pavasariškas. Antra, jam nereikia orkaitės, todėl galinčių jį padaryti ratas gerokai padidėja. O trečias ir svarbiausias punktas toks, kad jis beprotiškai lengvai pagaminamas. Čia jau tikrai ir vaikai, ir suaugę galėtų paruošti. Žinau, ką sakau. Turiu tokią vunderkindę jaunesnę sesę, kuri mokykloj už maistą man padarydavo namų darbus. Protinga šiaip, bet virtuvė verkia ją pamačius. Net kai paprašydavau sriubą pamaišyti, namie atsirasdavo degėsių kvapas. Nesiseka jai ten ir tiek. Ir prieš pusantrų metų aš jai įdaviau šį receptą ir pasakiau, kad pagamintų cheesecake’ą mano gimtadieniui, nes dirbau tuomet, o materialių dovanų man nereikia. Ir ką? Paėmė, pagamino ir iki dabar giriasi, jog tai padarė. 

Todėl labai rekomenduočiau nustebinti savo mamą su tokiu desertu. Nors nebūtinai, tinka jis ir betkokiai progai. Šventei ar šiaip gražiam savaitgaliui. O kodėlgi ne? Atrodo gražiai ir praštmatniai, o pastangų ir darbo mažai reikia. Ir, kad ir kaip bebūtų, tikrai gardus tortas išeina.  

Nekeptas sūrio tortas

Reikės:

  • Sausainių (naudoju “Selga”) – 200 g.;
  • Sviesto – 80 g.;
  • Kreminio sūrio (Mascarpone, Ricotta, Philadelphia ar kreminė varškė) – 500 g.;
  • Cukraus – 170 g.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Plakamosios grietinėlės (35 – 36 %) – 400 ml.;
  • Želatinos – 3 v.š. (20 g.);
  • Vandens – 60 ml.;
  • Mažos citrinos.
  1. Susmulkiname sausainius iki miltų konsistencijos ir sumaišome su ištirpintu sviestu. Viską suberiame į 20 cm. skermens apvalią formelę ir suformuojame torto pagrindą. Dedame į šaldytuvą.
  2. Citrinos žievelę nutarkuojame, išspaudžiame sultis ir sumaišome su želatina bei vandeniu. Paliekame, kol išbrinks. Išbrinkusią želatiną pašildome puode ar mikrobangų krosnelėje (neužviriname!!), kol granulės ištirps. Lengvai atvėsiname.
  3. Per tą laiką kreminį sūrį išplakame kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol nesijaus cukraus kruopelių. Tuomet supilame grietinėlę ir viską kartu išplakame iki purumo.
  4. Plona srovele, po truputį ir pastoviai plakant į kremą pilame ir želatiną.
  5. Paruoštą kremą supilame ant jau anksčiau pagaminto sausainių pagrindo, tolygiai paskirstome ir dedame į šaldytuvą 3-4 val. arba per naktį, kol sustings.
  6. Tortą papuošiame įvairiais vaisiais ar uogomis.

Skanaus!

Nekeptas sūrio tortas

Nekeptas sūrio tortas

 

 

 

 

Reklama

Įrašo “Nekeptas sūrio tortas” komentarų: 1

  1. Atgalinis pranešimas: Nekeptas sūrio tortas (su ananasų gabaliukais) – Rūtuliuko virtuvėj pasižvalgius…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s