Mano avižinė pusryčių košė

Labai labai seniai buvau parašiusi post’ą “4 būdai, kaip valgyti avižinę košę“. Koks paprastas įrašas, bet buvo daug kartų peržiūrėtas, nors mano blog’ui keli mėnesiai tuomet tebuvo. Sakiau, padarysiu nesaldžią versiją. Taip ir nepadariau. Padarysiu dar, tikrai. Kadanors.

Bet va ten košę viriau iš tų tikrų, pilnų avižinių dribsnių. Ir atsitiko taip, kad jau kuris laikas tie old-fashioned dribsniai pas mane spintelėj kamputy užkišti ir naudoju juos tik kepiniams. Neturiu laiko ir viskas. Dabar košę valgau tvarkingai kiekvieną rytą ir beveik tokią pačią, taip iki pietų jaučiuos soti ir energinga. Aišku, skamba kiek nuobodokai tas kasrytinis tos pačios košės valgymas, bet kažkaip visai nepabosta ir savijauta gera. Ir tam, kad pusryčius greitai turėčiau, naudoju greito paruošimo avižinę košę (tik be jokių priedų ar papildomų skonių, aišku). Žinau, kad ne taip sveika, kaip tikros avižos, bet virti kiekvieną rytą avižinę košę nei laiko, nei noro neužtenka. O košę perku dažniausiai 1 min. su tokiu nupieštu tigriuku, nes taigi tigriukas. Ten gal vaikams skirta? Nežinau, bet man patinka. Įraše apie savaitės pirkinius vienoj nuotraukoj matosi pakuotė, galima pasižiūrėti čia

Avižinė košė pusryčiams

Tokį įrašą rašyti yra, turbūt, lygiai tas pats, kas parašyti post’ą apie greitai paruošiamų makaronų gaminimą. Bet tai vistiek rašau, nes, man atrodo, daug daugiau nesamonių jau esu prirašius. Tai čia nieko. O kaip viską darau?

  1. Verdantį vandenį užpilu ant avižinių dribsnių, jog apsemtų. Košės naudoju kažkur 40-50 g., o vandens daug nepilu, nes nemėgstu skystų košių, bet čia pagal skonį.
  2. Į košę įpilu šlakelį kokio nors mėgstamo pieno, apie 2 v.š.. Mėgstu naudoti labiausiai kokosų pieną ar migdolų, bet tinka betkoks, karvės taip pat. O nuo pieno košė tampa labiau kreminė, nors ir nedaug jo naudoju. 
  3. Dubenį uždengiu su didžiule lėkšte ir taip palieku, kol išbrinks. Būna, kad košė perdaug atvėsta ar kažko perdaug įpilu, jog reikia pašildyti šiek tiek. Tai dedu į mikrobangų krosnelę pusei ar visai minutei. 
  4. Kol košė brinksta, susipjaustau bananą, susismulkinu riešutus ar sėklas. Bananas būtinai, nes nesaldinu košės visai, o tik labai mažą žiupsnelį druskos įberiu. Visas saldumas nuo banano. Riešutai ir sėklos nebūtinai, nors pastaruoju metu pastoviai dedu. Dažniausiai kelis migdolų riešutus ir mažą saujelę saulėgražų ar moliūgų sėklų dėl traškumo, skonio ir ale organizmui gerų dalykų, kuriuos jie turi. 
  5. Košę sumaišau su bananais, riešutais ir sėklomis.  

Viskas. Pasidarau puodelį kavos, pasiėmu dubenį košės ir einu youtubėj žiūrėt Funny Cats Vine Complitation. Toks skubėjimas ir užimtumas pas mane rytais, kad eina sau.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s