Kokosinis pyragas

Šį pyragą atradau dar tik praeitą savaitę. Vadinasi jis “Lazy Day Cake“. Iš karto sudomino, nes kepimas įdomus ir skiriasi nuo įprasto pyrago. O be to, kaip gali nesudominti pyragas su kokosu? Mėgstu viską su juo ir galvoju, ai, reikia išbandyti. 

Ir labai skanus pyragas išėjo. Biskvitas beprotiškai minkštas, nors sviesto mažai naudojama. Tas kokosinis traškus viršus viską pagerina ir pyragas toks ganėtinai ypatingas išeina. Tik labai nesinorėjo man tiek cukraus dėti, kiek ten recepte parašyta. Sumažinau, naudojau daug mažiau ir labai džiaugiuosi, kad taip padariau, nes man buvo pakankamai saldu. Pagalvoju, jei tiksliai originalaus recepto laikyčiaus, tai tikrai net man būtų per daug cukraus, o aš labai mėgstu saldžiai. Bet galit išbandyti, kaip parašyta nuorodoj. Aš nebandžiau. Šiaip nieko nekeičiau, išskyrus cukrų. 

Jei atvirai, tai prieš pradėdama jį kepti, jau žinojau, kad tai bus naujas mano atradimas ir kad kepsiu šį pyragą dažnai, nes bus skanu. Jaučiau taip. Bet kai paragavau dar tik karšto, ką tik iš orkaitės ištraukto pyrago kamputį, tai nustebau ir nesitikėjau, jog bus TAIP skanu. Tik trupiniai iš jo liko per tą patį vakarą, o juk taip paprasta, greita ir visai nebrangu jį pagaminti. Kepsiu jį dar ir dar, nes jis tinkamas betkokiai progai, aš manau. Ir svečiams atėjus, ar pati ja būdama nuneščiau kažkam, o ir šiaip sau išsikepti prie kavos labai puikus desertas. 

Kokosinis pyragas

Reikės (puodelis – 250 ml.):

  • Pieno – 190 ml. (3/4 puod.);
  • Sviesto – 3 v.š. (40 g.);
  • Kiaušinių – 3 vnt.;
  • Cukraus – 150 g. (3/4 puod.);
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Kvietinių miltų – 190 g. (1 1/2 puod.);
  • Kepimo miltelių – 1 1/2 a.š.;
  • Druskos – 1/2 a.š.

Viršuj:

  • Ištirpinto sviesto – 150 g.;
  • Rudojo cukraus – 150 g.;
  • Kokosų drožlių – 100 g.
  1. Į mažą puodą supilame pieną ir sviesta, kaitiname, kol sviestas ištirps. Laikome šiltai, kol prireiks.
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska.
  3. Kitame inde kiaušinius išplakame (patogiausia su mikseriu) kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purumo, kol plakinys pabals ir padvigubės.
  4. Į plakinį suberiame trečdalį miltų mišinio, išmaišome, tuomet pastoviai maišant supilame karštą pieną. Taip įmaišome likusius trečdalį miltų, tada pieną ir pabaigoje visus likusius miltus.
  5. Paruoštą tešlą supilame į sviestu išteptą ar kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 22×22 cm.) ir kepame įkaitintoje  170 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį – įbedus medinį iešmelį į iškepusį pyragą, jis turi likti sausas.
  6. Kol kepa pyragas, ištirpintą sviestą sumaišome kartu su ruduoju cukrumi ir kokosų drožlėmis.
  7. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės, nustatome kepimą iš viršaus ir orkaitę įkaitiname iki maksimumo.
  8. Ant ką tik iš orkaitės ištraukto pyrago supilame paruoštą sviesto, cukraus ir kokoso mišinį, tolygiai paskirstome ir grąžiname į orkaitę (dedame kuo arčiau viršaus) ir kepame, kol viršus karamelizuosis (apie 3-4 min.) – apskrus ir taps auksinės spalvos. Reikia pastoviai tikrinti, nes gali greitai sudegti!
  9. Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsiname, galima valgyti ir šiltą, ir jau atvėsusį.

Skanaus!

Kokosinis pyragas

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s