Pastarosiomis dienomis atsibudau ir supratau, kad visai ne pavasaris. Vasara jau. Kaip šilta! Į spintą susigrūdau visas striukes, arčiau pasidėjau vasarinius rūbus. Pagaliau. Tikiuos, neatšals.
Bet kas būna, kai dirbi virtuvėj gražią dieną? Visų pirma, nesinori ten labai ilgai būti. Antra, jei kąnors kepi, kepi ir tu pati, nes nuo maisto gaminimo virtuvė dar labiau įšyla. Ypač, jei orkaitę įsijungi. O gaminti tai reikia.
Tai šiandien man jau buvo per šilta kažką kepti. Pasiėmiau telefoną ir susiradau jau seniau matytą receptą Youtubėj. Pyragas be orkaitės. Tai su kuo kepamas? Su keptuve, ogi va. Grynas pancake. Bet skanus, purus pyragas išėjo. Labai greitai, labai paprastai ir turėjau viską jau namie. Tiesa, originalus receptas reikalauja kriaušių. Aš į parduotuvę neinu 😀 tai su obuoliais išsiverčiau. Orginalų receptą šaltinyje galima pasižiūrėti, beje. O pas mane išėjo visai geras obuolių pyragas. Pjausčiau dar karštą ir valgėm karštą. Man, asmeniškai, ką tik iškeptas buvo skanesnis nei atvėsęs. Visgi, kepti galima ir be orkaitės, pasirodo. Kas taupo, neturi ar nenori naudoti orkaitės, tai toks pyragas kaip tik, ypač, su vaniliniais ledais tokiom šiltom dienom skanu turėtų būti.
Reikės (Puodelis – 250 ml.):
- Kiaušinių – 2 vnt. (100 g.);
- Cukraus – 100 g. (1/2 puod.);
- Žiupsnelio druskos;
- Pieno – 125 ml. (1/2 puod.);
- Kvietinių miltų – 100 g. (3/4 puod.);
- Kepimo miltelių – 1 a.š.
- Sviesto – 75 g. (5 v.š.);
- Obuolių – 2 vnt.;
- Cukraus – 1 v.š.;
- Cinamono – 1/2 a.š.
- Obuolius supjaustome kubeliais.
- Atskirame inde kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska, supilame pieną bei suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską išmaišome iki vientisumo.
- Keptuvėje ištirpiname sviestą, pastoviai maišant supilame į paruoštą tešlą ir paliekame apie 1 v.š. sviesto keptuvėje.
- Į keptuvę suberiame pjaustytus obuolius su cukrumi ir cinamonu, kepame ant vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės, bet išlaikys savo formą.
- Sumažiname ugnį iki pačios mažiausios ir supilame tešlą, uždengiame ir kepame apie 15 min.
- Po 15 min. kepimo pyragą apverčiame ir kepame dar papildomas 5 minutes.
- Iškepusį pyragą perkeliame į lėkštę, apibarstome cukraus pudra ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
Skanaus!
Šaltinis – Bruno Albouze
Aš namie neturiu orkaitės, todėl man šis receptas labai aktualus. Vienintelis pyragas, kurį esu gaminusi – tai tinginys. Kažin ar jį galima pavadinti pyragu:) Man tik vienas klausimas kilo – Jūsų pyragas be orkaitės atrodo storas, tad kaip jį gražiai ir be lūžių apvertėte keptuvėje?
PatinkaPatinka
Smagu, kad radot sau aktualų receptą. O tinginys, ar pyragas ar ne, visvien geras dalykas, labai juos mėgstu :))) dėl apvertimo, tai aš jį perkėliau į lėkštę (apkepusia puse žemyn), tada ant viršaus užvožiau keptuvę ir kartu su lėkštę viską apverčiau. Nežinau, ar suprantamai paaiškinau. Šaltinyje yra visas gaminimo video įdėtas, galit peržiurėt – bus aiškiau 🙂
PatinkaPatinka