Žemės riešutų sviestas

Jau kurį laiką nenaudojau žemės riešutų sviesto. Taip mėgstu, bet skanaus ir kokybiško neberandu. Mano mėgstamiausias žemės riešutų sviestas pasiliko Vilniuje tokioj vienoj parduotuvėj, o Vilnius man dabar, kol kas, už pusantro šimto kilometrų. Todėl paėmiau ir sugalvojau išsukti savo, taigi tik riešutų ir žiupsnelio druskos reikia. Kas sunkaus gali būti?  

Ir žinokit, išėjo žiauriai geras žemės riešutų sviestas – gardus ir kvepiantis šviežiai skrudintais riešutais. O geriausia, kad gali susimalti ir jį pasūdyti taip, kaip nori. Fotografavau dar tokį pusšiltį, tačiau, kai atvėsta pilnai, sutirštėja labiau. Bet šiaip nusprendžiau, kad dabar, jei tik laiko laisvo turėsiu, nepatingėsiu ir kuo dažniau darysiuos naminį žemės riešutų sviestą, tikrai.

Žemės riešutų sviestas

Reikės:

  • Žemės riešutų (be luobelės) –  500 g.;
  • Aliejaus – 1 v.š.;
  • Druskos pagal skonį.
  1. Riešutus suberiame į skardą ir skrudiname įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 10 min., kol paruduos.
  2. Riešutus sumaišome su aliejumi, viską pasūdome ir sumalame blenderiu ar kombainu iki norimos konsistencijos, karts nuo karto sustojant ir nugramdant duobens šonus.
  3. Paruoštą sviestą galima laikyti kambario temperatūroje, tačiau šaldytuve išsilaikys ilgiau.

Skanaus!

Žemės riešutų sviestas

Receptai su žemės riešutų sviestu:

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s