Bandelės su vištiena ir sūriu

Negaliu atsidžiaugt, kad jau vasara. Aišku, kai man svarbiausias maistas, tai galvoju apie maistą gamtoj. 😀 Jau tam sezonas, bet pas mane jis dar neatidarytas, deja. Galvoju apie grilių, aišku, bet ne tik. Ką galima pasiimti, tarkim, piknikui? Man tai labai svarbu. Nes jei vis kažkokia iškyla ar tai pasibūvimas gamtoj nusimato, būna ir pritrunki idėjų. 

BET. Ką mėgsta visi? Bandeles. O ką mėgsta beveik visi? Vištieną. Tai turėjau smulkintos vištienosLapino puotos ir pagalvojau, kad iš jos bandelės būtų liuks. Aišku, gamtos tos bandelės nepasiekė, bet buvo gerai į darbą įsimesti ar šiaip suvalgyti kaip užkandį. Kai jos šiltos, labai priminė picą, o kai šaltos – šiaip buvo skanios bandelės ir, kas geriausia, minkštos išliko. Net ne minkštos, o tirpstančios burnoje.  Žodžiu, skanios labai.  Ir vietoj įprastų sumuštinių tai tikrai daug geriau, o iškylaujant toks užkandis būtų pats tas, tikrai.

Bandelės su vištiena ir sūriu

Bandelės su vištiena ir sūriu

Reikės:

  • Pieno – 350 ml.;
  • Cukraus – 2 v.š.;
  • Sausų mielių – 14 g.;
  • Aliejaus – 3 v.š.;
  • Kvietinių miltų – ~500 g.;
  • Druskos – 2 a.š.;
  • Džiovinto raudonėlio, baziliko ar sezamo sėklų;
  • Kiaušinio plakinio (1 kiaušinis išplaktas su 1 v.š. pieno).

Įdarui:

  • Smulkintos vištienos – 500 g.;
  • Svogūno;
  • Česnako – 2-3 skilt.;
  • Pomidorų savose sultyse (be odelės) – 400 g. (1 skardinė);
  • Baziliko – 1 a.š.;
  • Raudonėlio – 1 a.š.;
  • Fermentinio sūrio – 100 – 150 g.;
  • Druskos, pipirų.
  1. Pieną pašildome puode ar mikrobangų krosnelėje, tačiau neužviriname. Pienas turi būti lengvai šiltas.
  2. Šiltą pieną sumaišome su cukrumi, mielėmis ir puse kiekio miltų. Paliekame kelias minutes, kol lengvai suputos.
  3. Į suputojusią masę supilame aliejų ir suberiame likusius miltus kartu su druska. Minkome, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie rankų. Jei reikia, beriame šiek tiek daugiau miltų.
  4. Tešlą dedame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame ir kildiname šiltoje vietoje apie valandą, turi pakilti dvigubai.
  5. Kol kyla tešla, pasiruošiame įdarą: į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus dedame smulkintą svogūną bei česnako skilteles. Kepame, kol įgaus auksinę spalvą.
  6. Sudedame vištieną ir vis maišant, kepame, kol parus, apie 5 min.
  7. Į keptuvę supilame pomidorus savose sultyse bei visus prieskonius (baziliką, raudonėlį, druską ir pipirus). Verdame ant vidutinės ugnies apie pusvalandį, kol visas skystis išgaruos ir sutirštės. Atvėsiname.
  8. Į atvėsintą troškinį įmaišome tarkuotą fermentinį sūrį.
  9. Pakilusią tešlą padaliname į 16 lygių dalių ir kiekvieną dalį iškočiojame į 1 cm. storio apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dedame po maždaug kupiną 1 v.š. įdaro, sulipdome kraštus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardelės užspausta puse žemyn. Suformuotas bandeles kildiname dar 20 min.
  10. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu, apibarstome baziliku, raudonėliu ar sezamo sėklomis ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-20 min., kol paruduos.

Skanaus!

Bandelės su vištiena ir sūriu

Bandelės su vištiena ir sūriu

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s