Rabarbarų pyragas

O tai yra 200-asis tinklaraščio įrašas! Nu kiek daug. Kas be ko, sveikinu tuos, kurie dar turi kantrybės ir pastoviai skaito, ką rašau. Labai tai vertinu, tikrai. 

Bet labiausiai tai sveikinu save, kad šis blog’as tapo, kol kas, vieninteliu mano gyvenime dalyku, kuris neatsibodo ir kurio nemečiau po metų laiko. Čia rimtai. O metai jau praėjo. Ne, neskaičiuoju, bet atėjo vakar priminimas, kad “ė, sumokėk už domeną iki birželio 14 d.“ Tai, žodžiu, domenas pratęstas ir Sigita bus Cooks dar mažiausiai metus. 

Ta proga, aišku, desertas. Su manim kitaip ir būt negali. O kadangi rabarbarų sezonas, tai su jais ir pyragą iškepiau. Aišku, vietoj jų galima ir obuolius, ir net braškes naudoti. Bet su rabarbarais tai ypatingai skanu, nes tas jų rūgštumas gerai susiderina su viso pyrago saldumu. Jau šį sezoną tai dukart spėjau šį pyragą iškepti, nes pirmąkart buvo šiaip, o antrąkart specialiai dovanų. Tai reiškia, kad jis ir įprastai prie arbatos ar kavos geras, ir kokiai ypatingesnei progai tinkamas. Betkokiu atveju, skanus ir viskas. 

Reikės:

  • Kambario temperatūros sviesto – 100 g.;
  • Cukraus – 150 g.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Kiaušinių – 2 vnt.;
  • Grietinės (ar graikiško jogurto) – 100 g.;
  • Pieno – 150 ml.;
  • Kvietinių miltų – 300 g.;
  • Kepimo miltelių – 2 a.š.;
  • Žiupsnelio druskos.
  • Rabarbarų – ~400 g.

Trupiniams:

  • Kvietinių miltų – 100 g.;
  • Cukraus – 100 g.;
  • Minkšto sviesto – 60 g.
  1. Sviestą išsukame kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną, vis plakant, įmušame kiaušinius ir viską išplakame iki purumo.
  2. Į plakinį įmaišome grietinę, pieną ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
  3. Trupiniams: atskirame dubenyje kvietinius miltus sumaišome su sviestu iki trupinių konsistencijos. Suberiame cukrų ir viską gerai išmaišome.
  4. Rabarbarus nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
  5. Į kepimo formą (naudojau 30×22 cm.), išteptą sviestu ar išklotą kepimo popieriumi, supilame paruoštą tešlą, ant viršaus tolygiai paskirstome pjaustytus rabarbarus ir viską apibarstome trupiniais.
  6. Pyragą kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 45 min., kol, įbedus medinį pagaliuką į pyrago vidurį, jis liks sausas.

Skanaus!

Pagal The Busy Baker

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s