Makaronai su Bolonijos padažu veganiškai

Pamenat makaronus su mėsos padažu? Ten buvo kažkas panašaus į Bolonijos padažą. Vakar, kai galvojau, kas vakarienei, tai nusprendžiau pabandyti šį patiekalą suveganizuoti. Aišku, pagooglinau, kuo mėsą tie veganai pakeičia. Ir visai įvairiai radau – su pievagrybiais, su lęšiais, pupelėmis, avinžirniais ar šiaip su daug pjaustytų daržovių. Kadangi turėjau ir lęšius, ir avinžirnius jau namie, kurie man atrodo ir sveikiausias variantas yra iš visų, tai naudojau juos. 

Makaronus naudojau DOBELE Fusilli, nes jie pagaminti iš kietagrūdžių kviečių miltų, dėl ko jie sveikesni, maistingiesni ir daugiau ląstelienos turintys nei įprasti makaronai. Formą, tai man atrodo, galima betkokią naudoti. Ir spagečiai labai gerai tiktų, ir kokie nors Penne. 

Ar skonis panašus į originalų mėsos padažą? Tikrai ne. 😀 Bet atsižvelgus, jog čia sveika ir ganėtinai maistinga, manau, kad geras pakaitalas. Skonis irgi geras. O labiausiai patiko, kad tai lengvas ir skrandžio neapkraunantis maistas, o tokio juk ir reikia vasarą. 

Makaronai su Bolonijos padažu veganiškai

Reikės:

  • Makaronų – 400 g.;
  • Svogūno;
  • Česnakų – 3 skilt.;
  • Morkos;
  • Cukinijos (nebūtina);
  • Pomidorų – 4-5 vnt. (galima naudoti skardinę konservuotų);
  • Virtų avinžirnių – skardinė (400 g.);
  • Virtų lęšių – skardinė (400 g.);
  • Agavų sirupo (ar medaus) – 1 v.š.;
  • Baziliko – 1 a.š.;
  • Raudonėlio – 1 a.š.;
  • Vandens – 200 ml.;
  • Druskos, pipirų.
  1. Svogūną, česnaką, morką ir cukiniją susmulkiname ir apkepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus, kol lengvai apskrus.
  2. Sudedame pjaustytus pomidorus, supilame vandenį, viską pagardiname druska, pipirais, baziliku, raudonėliu bei agavos sirupu. Verdame ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės. Bebaigiant virti, suberiame nukoštus lęšius ir avinžirnius.
  3. Per tą laiką makaronus išverdame pasūdytame vandenyje 7-9 min. (žiūr. ant pakuotės);
  4. Išvirusius makaronus patiekiame kartu su pomidorų padažu.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s