Varškėčiai su peletrūnu

Varškėčiai man visada primindavo vaikystę. Ir tai, jog niekada jų nevalgydavau. 😀 Nežinau, kaip kiti žmonės juos gamina, bet pas mane dėdavo daug miltų, formuodavo rankomis tokius paplotėlius ir kepdavo aliejuje. Tai labai nemėgdavau. Bet varškę ir visokius varškinius dalykus tai tikrai mėgstu. Todėl labai gerai įsidemėjau, kai seniai seniai per Tv rodė kažkokią laidą ir vienas šefas sakė, kad varškėčiams nereikia daug miltų naudoti, o tik tiek, kad būtų toks tirštumas lyg blynų tešlos. Pamenu, dar tada iškart nuėjau į virtuvę ir išbandžiau. Tai vat nuo to laiko pamėgau.

O šie varškėčiai tai šiokia tokia improvizacija. Nebijokit, neapnuodysiu. Bet kaip čia taip sumąsčiau? Visų pirma, tiek varškėtukų, tiek varškėčių nevalgau saldžiai – visada sūriai. Antra, mėgstu varškės įdarus su peletrūnu. O trečia tai tada, kai norėjau varškėčių, panaudojau avižinius dribsnius, nes miltų neturėjau. Vat ir viskas. Bet šiaip labai skanūs, išorėj traškus, o viduje labai minkšti. Tiesa, reikėtų šiek tiek atvėsinti prieš valgant, nes dar labai karšti būna keistos konsistencijos. Varškė visada turi tokį bruožą, kad nei apkepo, nei pyrago karšto su ja tinkamai neparagausi. Bet lengvai atvėsę blyneliai su kokia nors grietine tai tikrai gardu. 

Reikės:

  • Varškės – 350-400 g. (2 pakeliai);
  • Kiaušinių – 3 vnt.;
  • Greitai paruošiamų (1 min.) avižinių dribsnių (galima naudoti miltus) – ~10 v.š.;
  • Cukraus – 1 v.š.;
  • Druskos – pagal skonį (apie 1 nubrauktą a.š.);
  • Malto peletrūno – 1/2 – 1 a.š.
  1. Varškę išplakame su kiaušiniais, cukrumi, druska ir peletrūnu.
  2. Į plakinį suberiame avižinius dribsnius, išmaišome ir paliekame apie 5 min., kol šiek tiek sutirštės.
  3. Norimo dydžio blynelius kepame ant vidutinės ugnies įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus.

Varškėčius patiekiame su grietine ar kitu mėgstamu padažu.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s