Kondensuoto pieno keksas

Man dažniausiai su visokiais kepiniais būna taip – jei per kelias valandas nesusivalgo, tai vadinas, jog kelias dienas taip ir bus. Arba labai greitai suvartojam arba keliom dienom užsibūna. Tai šitą pyragą vakar dieną iškepiau, o vakare jau nebeliko. 

Šiaip viską pasako pats pavadinimas. Tiksliau tai, kad keksas tikrai skanus. Taigi kondensuotas pienas. Bet žinot ką? Jis nėra nei sprangus nei labai saldus. Minkštas ir drėgnas, kaip ir turi būti. Ir tą kondensuoto pieno skonį turi. Vienas jis labai gerai prie kavos, tikrai. Bet Jūs paimkit ir pabandykit su šviežiais vaisiais ar uogomis paragauti. Tarkim, pjaustytos ir lengvai saldintos braškės čia kuo puikiausiai tiktų, šalia dar kokių vanilinių ledų kaušelis ar, galų gale, stiklinė pieno. 

Nežinau, ką daugiau bepridurti. Nereikia, turbūt. Taigi kondensuotas pienas. 

Kondensuoto pieno keksas

Reikės:

  • Minkšto sviesto – 125 g.;
  • Saldinto sutirštinto kondensuoto pieno – 400 g. (skardinė);
  • Kiaušinių – 4 vnt.;
  • Kvietinių miltų – 130 g.;
  • Kepimo miltelių – 1 a.š.;
  • Žiupsnelio druskos.
  1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo baltymų iš išplakame su žiupsneliu druskos iki standumo.
  2. Askirame inde minkštą sviestą išsukame su kondensuoto pienu ir kiaušinių tryniais.
  3. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome.
  4. Dalimis įmaišome išplaktus kiaušinių baltymus. Nepermaišome!
  5. Paruoštą tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą ar sviestu išteptą pailgą kekso formelę ir kepame įkaitintoje 180 laispnių karščio orkaitėje apie 45 min,, kol, įbedus medinį iešmelį į pyrago vidurį, jis liks sausas.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Kondensuoto pieno keksas” komentarai: 2

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s