Antienos salotos

Reikės:

  • Antienos filė (naudojau “Tradicinius pjausnius“) – 700 g. (2 pak.);
  • “Iceberg“ ar kitų mėgstamų salotų;
  • Apelsinų – 2 vnt.;
  • Granato;
  • Svogūno (nebūtina) – 1/2 vnt.;
  • Druskos, pipirų.

Užpilui:

  • Dižono garstyčių – 2 a.š.;
  • Medaus – 2 a.š.;
  • Baltojo vyno acto – 2-3 v.š.;
  • Česnako – 1 skilt.;
  • Aliejaus – 100 ml.;
  • Druskos, pipirų.
  1. Gerai įkaitiname sausą keptuvę ir dedame kepti antienos pjausnius odele žemyn. Kepame apie kelias minutes minutes, kol odelė įgaus rudą spalvą ir apskrus. Tuomet apverčiame ir apskrudiname kitą pusę.
  2. Iškepusius pjausnius perkeliame į lėkštę, uždengiame folija ir paliekame kelias minutes pailsėti.
  3. Užpilui česnaką susmulkiname ir sumaišome su likusiais ingredientais.
  4. Salotas suplėšome, išgliaudome granatą, apelsiną nulupame ir supjaustome norimo dydžio griežinėliais, o svogūną pjaustome plonais pusžiedžiais. Viską kartu sumaišome ir pagadiname sumaišytu medaus – garstyčių užpilu.
  5. Paruoštas salotas patiekiame su dar šiltais antienos pjausniais.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s