Makaronai su dešrelėmis ir sūriu

O žinot, kaip įprastom dienom dažniausiai gaminu maistą? Atsidarau šaldytuvą, pasižiūriu, ko yra, ir padarau kažką tai valgomo. Pinigai susitaupo, laikas parduotuvėj susitaupo ir nereikia užsilikusių produktų vėliau išmesti. Labiausiai tai maisto mėtymas į šiukšlių dėžę man nepatinka, nes visada, kai kažką išmetu, labai negeras jausmas apima. Ale aš galiu sau leisti duoną mėtyti, o kai kurie negali leisti sau jos nei nusipirkti. Čia tik man taip?

Tai vieną dieną pas mane pietums buvo makaronai, nes nuo picų kepimo šaldytuve užsiliko pieniškos dešrelės ir sūris, o spintelėj žaliavo didžiulis DOBELE asortimentas. 

Kas gražiausia ir smagiausia, jog toks maistas man labai vaikystę primena, nes dažnai makaronus valgydavom su pieniškom dešrelėm, pomidorų padažu ir fermentiniu sūriu. Labai geras dalykas tie makaronai, kai šeima žiauriai didelė, o čia labai sotu ir paprasta. Ir kuris vaikas nemėgsta sūrio, pieniškų dešrelių ir makaronų? 

Aišku, laikui bėgant, darau taip, kaip noriu aš. Vietoj pomidorų padažo dabar naudoju sūrio padažą su įvairiomis žolelėmis. Čia tokią idėją iš amerikietiškų Mac n Cheese pasiėmiau ir man labai patinka. Net makaronus tam naudoju tokius, kokius naudoja šiam patiekalui. DOBELE juos vadina “Cornetti rigati“. Beje, jei įdomu, apie pačius DOBELE makaronus rašiau ČIA

Makaronai su dešrelėmis ir sūriu

 

Kad ir kaip bebūtų, man atrodo, čia labai geri pietūs visai šeimai. Greita, paprasta, o ir mėgsta tokį maistą, daugmaž, visi, juk makaronai. 

Reikės:

  • Makaronų “Cornetti rigati“ – 200 g.;
  • Pieniškų dešrelių – 4-5 vnt.;
  • Svogūno ;
  • Česnako – 1-2 skilt.;
  • Sviesto – 1 v.š.;
  • Kvietinių miltų – 1 v.š.;
  • Pieno – 300 ml.;
  • Fermentinio sūrio (ar kito mėgstamo, kuris lydytųsi) – 100-150 g.;
  • Baziliko – 1 a.š.;
  • Druskos, pipirų.
  1. Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje.
  2. Susmulkiname svogūną su česnaku, kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol suminkštės.
  3. Sudedame pjaustytas dešreles ir lengvai apkepame. Apkepus, visą keptuvės turinį perkeliame į atskirą dubenį.
  4. Toje pačioje keptuvėje ištirpiname sviestą ir suberiame miltus. Pastoviai maišant kepame, kol miltai įgaus auksinę spalvą.
  5. Dalimis, vis maišant, supilame pieną – pradžioje pilame apie ketvirtadalį ir maišome, kol sutirštės ir neliks miltų gumulėlių. Taip kartojame su likusiu pienu. Padažą verdame apie porą minučių, kol lengvai sutirštės. Nukeliame nuo ugnies ir įmaišome tarkuotą sūrį su baziliku. Pagardiname druska ir pipirais.
  6. Paruoštą padažą sumaišome su keptomis dešrelėmis ir išvirusiais makaronais.

Skanaus!

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s