Kepta “Teriyaki“ antiena

Penktadienį Joninės. Ką veiksit? Švęsit, aišku. Arba šiaip išeiginiausit. Betkokiu atveju, reikia maisto ir gerai būtų, kad jį gamtoje ant grotelių kepti išeitų. Ir dar kad paprasta pasidaryti būtų. Ir geras skonis visai nepakenktų, manau. 

Tai priėjau tokios išvados, jog “Teriyaki“ antiena tiktų kuo puikiausiai. Antiena ganėtinai šventinė mėsa šiaip aplamai, o “Teriyaki“ labai gardus japoniškas padažas, kuris čia geru marinatu tapo. Ir ne tik, kad patiekalas tikrai skanus, bet ir paprastas labai. Tarkim, jei anties nemėgstat ar nenorit kažkodėl jos naudoti, kuo puikiausiai tiks vištiena, o “Teriyaki“ padažą labai paprasta pačiam pasigaminti, bet galima ir nubėgti į parduotuvę jo nusipirkti. Ir iškepti galima paprastoje keptuvėje ar ant grotelių. Kaip Jums tik patogiau. O šiaip tai patarčiau išbandyti, turėtų tikrai patikti. 

Kepta "Teriyaki" antiena

Reikės:

“Teriyaki“ padažui:

  • Sojos padažo – 125 ml.;
  • Obuolių acto – 60 ml.;
  • Cukraus – 100 g.;
  • Smulkinto česnako – 1-2 skilt.;
  • Malto imbiero – 1/2 a.š.;
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
  • Bulvių krakmolo – 1 v.š.;
  • Vandens – 1 v.š.
  1. Ruošiant padažą, visus produktus, išskyrus krakmolą ir vandenį, supilame į puodą ir kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps.
  2. Atskirai sumaišome vandenį su krakmolu.
  3. Į padažą supilame krakmolo bei vandens mišinį ir pastoviai maišant kaitiname, kol padažas sutirštės. Nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
  4. Kvadratėliais ar įstrižai įpjauname antienos filė odelę (parodyta ČIA), sumaišome su “Teriyaki“ padažu bei išspaustomis vieno apelsino sultimis ir mėsą paliekame marinuotis bent jau valandai, o geriausia per naktį.
  5. Įkaitiname sausą keptuvę ar grilių ir dedame kepti antį odele žemyn. Kepame, kol odelė gerai apskrus, tuomet apverčiame ir apkepame kitą pusę.
  6. Iškepusią mėsą aptepame “Teriyaki“ padažu, uždengiame folija ir paliekame 2-3 min. pailsėti.
  7. Paruoštą antieną supjaustome griežinėliais, patiekiame su virtais ryžiais ir, jei yra noro, apibarstome skrudintomis sezamo sėklomis.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s