Šokolado putėsiai

Neturiu ką pasakyti. Tik tai, jog baisiai karšta. O kai karšta, tai ką tik ištraukti iš šaldytuvo putėsiai pradeda akyse tirpti ir labai pikta dėl to darosi. Bet kai nufotografuoji kelis kadrus ir eini tų putėsių valgyti, tai jau nebepikta. Nes skanu, gaivu ir nepasakysi, jog labai saldu. Kas mėgsta juodąjį šokoladą ir orinius desertus, tam turėtų patikti. Ir kas nenori virtuvės pirtim paversti, irgi tinka, nes nereikia kepti. Žodžiu, labai geras desertas vasarai. 

Reikės:

  • Juodojo šokolado – 200 g.;
  • Kakavos – 2 v.š.;
  • Pieno – 80 ml.;
  • Kiaušinių – 2 vnt.;
  • Cukraus – 1 v.š.;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Plakamos grietinėlės (35-36% rieb.) – 250 ml.
  1. Į puodą supilame pieną, suberiame kakavą ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol pašils.
  2. Kiaušinių trynius išsukame kartu su cukrumi ir žiupsneliu druskos, palaipsniui, pastoviai maišant, supilame karštą kakavos masę. Viską perpilame atgal į puodą ir bemaišant verdame ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
  3. Į dar karštą kremą suberiame susmulkintą šokoladą ir maišome, kol ištirps ir kremas taps vientisas. Atvėsiname iki kambario temperatūros.
  4. Atskiruose induose kiaušinių baltymus ir grietinėlę išplakame iki standžių putų.
  5. Į atvėsusį kremą lengvai lengvai įmaišome išplaktus baltymus, vėliau ir grietinėlę.
  6. Masę supilame į taures ar indelius ir statome į šaldytuvą sustingti.

Skanaus!

 

Šokolado putėsiai

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s