Jogurtinė Panna Cotta

Jei pamenat, tai praeitą savaitę dariau šokoladinius putėsius. Labai geras desertas, kuris atgaivina ir kurio net kepti nereikia. Tai tokiomis karštomis dienomis pats tas. Bet nei sakyti nereikia, kad tie putėsiai kaloringi. Tiek šokoladas, tiek grietinėlė. Ypač grietinėlė. Tai pagalvojau, kad reikia kažko tai lengvesnio, bet ir kad paprasta būtų.

Reikia panakotos, sumąsčiau. Čia toks itališkas desertas iš pieno ir grietinėlės, receptą jau seniai seniai parašiusi esu, štai ČIA. Viskas labai paprasta, mažai ingredientų ir vasarai tinka kuo puikiausiai. Tai “sveikesnei“ versijai, paėmiau ir pakeičiau grietinėlę graikišku jogurtu. Ganėtinai gera alternatyva, nes jogurtas nėra riebus, bet už tai pakankamai kreminis, ko ir reikia panakotai. 

Betkokiu atveju, vienas geriausių desertų vasarai. Gaivu, skanu, o su sezoninėmis uogomis dera kuo puikiausiai.

Reikės:

  • Pieno – 250 ml.;
  • Graikiško jogurto – 400 g.;
  • Cukraus – 5 v.š.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Želatinos – 3 a.š. (kiekis gali skirtis, todėl reikėtų pažiūrėti ant pakuotės, kiek želatinos reikia 0,5l. skysčio);
  • Vandens – 3 v.š.
  1. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
  2. Į puodą supilame pieną, cukrų ir vanilinį cukrų. Kaitiname iki užvirimo.
  3. Užvirus, nukeliame nuo ugnies, sudedame išbrinktą želatiną ir maišome, kol ištirps. Įmaišome graikišką jogurtą. Atvėsiname iki kambario temperatūros.
  4. Paruoštą masę supilame į pasirinktas formeles ar taures ir statome į šaldytuvą sustingti.

Skanaus!

Jogurtinė Panna Cotta

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s