Ryžių makaronai su vištiena

Keletą savaičių, jei kasnors pastebėjo, tai čia mažai kas ir vyksta. Pasitaikė tokių trolių, kurie tiesiai per aplinkui bandė klausti, ar čia dėl to, kad man jau po truputį blog’as pradeda atsibosti. Tikrai neatsibodo ir net nepradeda. Bet reikalas toks. Čia aš rašau jau daugiau nei metus ir niekas nesikeičia, o tai blogai. Paėmiau ir pasakiau, kad VISKAS. Reikia kažką keisti. Reikia, kad Sigita Cooks būtų dar kietesnė. Arba aplamai, bent kažkiek kieta. Pradėjau domėtis, kaip dizainą pakeisti, kaip gražesnes nuotraukas ir turinį kokybiškesnį padaryti. Tikiuos ilgai neužtruksiu su viskuo. Nors tikrai užtruksiu, nes daug ko nesuprantu ir su kompiuteriu tik vieną dalyką tobulai moku padaryti. Jį įjungti. 

O ir šiaip dabar turiu daug darbų. O kai turiu daug darbų, tai neturiu daug laiko nei virtuvėj būti. Logiška. Dėl to šiokiadieniais stengiuos gaminti tai, kas užtruktų kokias 15-20 minučių. Tokiu atveju labai pagelbėja WOK patiekalai ar kažkas į juos panašūs. Pačirškini per kelias minutes, greita ir gerai. Saldžiarūgštė vištiena, tarkim. Arba šie ryžių makaronai su vištiena ir aštriai saldžiarūgščiu padažu. Iš greitmaisčio, vienas geriausių variantų. Ryžių makaronus virti reikia tik 2-3 minutes, o vištieną su visais padažais paruošti užtrunka daugiausiai 5 minutes. Na, bent jau man. Ir, kas svarbiausia, taip paprasta, kad gali tikrai betkas pagaminti, kas bent jau kažkiek moka keptuve naudotis ir žino, kuria puse peilį rankose laikyti. Betkokiu atveju, garantuotai tai yra vienas mėgstamiausių patiekalų. Visi jį mėgsta, visiems labai patinka, o man irgi gerai, nes paimu ir per kelias minutes paruošiu. 

Reikės (2-3 porcijoms):

  • Ryžių makaronų – 140 g.;
  • Vištienos krūtinėlės – 200-300 g.;
  • Saldžiosios paprikos;
  • Sojų padažo – 1-2 v.š.;
  • “Sweet Chili“ padažo – 5-6 v.š.;
  • Vyšninių pomidorų – 4-6 vnt.;
  • Skrudintų sezamo sėklų (nebūtina);
  • Druskos pagal skonį.
  1. Ryžių makaronus išverdame lengvai pasūdytame vandenyje apie 2-3 min., kol suminkštės. Išvirusius makaronus nukošiame.
  2. Vištieną supjaustome plonomis juostelėmis, papriką – šiaudeliais.
  3. Į labai gerai įkaitintą keptuvę, su šlakeliu aliejaus, sudedame vištieną ir kepame tol, kol apskrus. Tuomet sudedame papriką ir apkepiname dar kelias minutes.
  4. Į keptuvę, kurioje kepė vištiena su paprika, supilame sojų ir “Sweet Chili“ padažus, viską sumaišome su ryžių makaronais.
  5. Paruoštus makaronus sudedame į lėkštės, ant viršaus išdėliojame pjaustytus vyšninius pomidorus ir apibarstome sezamo sėklomis.

Skanaus!

 

Reklama

Įrašo “Ryžių makaronai su vištiena” komentarai: 4

      1. BakeInHeels

        Na va kaip gerai 😀 As jau kelis kartus irgi gaminau, esme – tie makaronai, ka jau salia “primesti“ tai saldytuvo turinys gali diktuoti 😉 Dekui uz priminima apie juos, issigelbejimas kai reikia greitai greitai kazko 🙂
        P.S. Am mano vienu komentaru per daug, gal galima sumazinti kiekius? 😀

        Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s