Mėsainiai

Paminėčiau mėsainio receptą, kurį jau čia esu rašiusi. Bet tai kurį? Kiek daug jų pas mane! Ir jautienos, ir triušienos, ir plėšytos kiaulienos. Daug ir visokių. Net pameluot neišeitų, kad burgerių nemėgstu. 

Aišku, skaniausias mėsainis su namine bandele, kokiu nors naminiu majonezu ar aioli padažu, dideliu ir sultingu mėsos paplotėliu. Bet, kaip jau ir minėjau, vyksta pas mane dabar persikraustymai, tai ir tos gaminimo sąlygos labai minimalios. Net visos mano lėkštės jau Kaune, pasilikau čia tik su medine, sena lentele. 😀 Tai, beabejo, savo bandelių nekepiau, nėra kaip. Ir labai gaila, nes su jomis būtų daug skaniau. Tai, jei turit sąlygas, būtinai kepkit. O jų receptas va ČIA.

Bet žodžiu, išėjo tokie užkandiniai, kaip greituosiuose restoranuose, burgeriai. Ir tai nėra blogai. Aš tokius kepu, kai daug svečių turiu. Iš anksto iškepu mėsos paplotėlius, pasidarau padažą, susipjaustau daržoves. O kai visi susirenka, viską pašildau, sukonstruoju burgerius ir į sumuštinių maišelį supakuoju, kad būtų lengviau valgyti ir niekas nevarvėtų iš sumuštinio ant kokių nors baltų kelnių. Toks komfortiškas, paprastas maistas. Kaip ir nieko ypatingo, bet patinka visiems. 

Mėsainiai

Reikės (4 porcijoms):

  • Mėsainių bandelių – 4 vnt.;
  • Maltos jautienos – 500 g.;
  • Čederio sūrio – 4 riek.;
  • Salotų lapų;
  • Svogūno;
  • Pomidoro;
  • Marinuotų agurkėlių;
  • Druskos, pipirų

Padažui:

  • Majonezo – 4 v.š.;
  • Kečiupo – 2 v.š.;
  • Dižono garstyčių – 1 a.š.;
  • Mažo marinuoto agurkėlio;
  • Smulkinto česnako pagal skonį (nebūtina);
  • Druskos, pipirų.
  1. Padažui agurkėlį susmulkiname ir sumaišome su likusiais ingredientais. Jei reikia, pagardiname druska ir pipirais.
  2. Plonais žiedeliais supjaustome svogūną, pomidorą  ir marinuotus agurkėlius pjaustome griežinėliais.
  3. Iš maltos jautienos suformuojame keturis plonus paplotėlius ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol apskrus ir mėsa pilnai iškeps. Pagardiname druska, pipirais ir ant kiekvieno paplotėlio uždedame po riekelę sūrio.
  4. Bandeles perpjauname išilgai pusiau ir vidines puses apskrudiname sausoje keptuvėje.
  5. Ant apatinių bandelės pusių dedame po salotos lapą, tuomet uždedame iškeptą mėsos paplotėlį su sūriu, ant viršaus kelis svogūno žiedelius, pomidoro ir agurkėlių griežinėlius, užpilame paruoštu padažu ir viską užvožiame viršutinėmis bandelės pusėmis.
  6. Mėsainius patiekiame iš karto.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Mėsainiai” komentarai: 2

  1. Rose

    Sigita, kiek patartimėt mėsainių gaminti 30-čiai žmonių, kad visi pavalgė liktų? Perskaičiau puikų patarimą apie kepimą iš anksto- ačiū už jį labai! Taip pat ir iž sumuštinių maišelių idėją !

    Patinka

    Atsakyti
    1. Sigita Cooks Įrašo autorius(-ė)

      Kai savo žmonėms gaminu, tarkim, 10-čiai žmonių, aš gaminu kiekvienam po mėsainį ir atsargai dar padarau 2-3, jei kas norėtų pakartoti. Bet, vėlgi, nuo kompanijos labai priklauso tai. Aš galbūt siūlyčiau pasiruošti kokiems 35 burgeriams. Manau, turėtų užtekti, nes jie pakankamai sotūs. 😉 už patarimus tai visad prašom. Svarbu, atradot patinkančią idėją!

      Patinka

      Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s