Dešrelės su keptomis bulvėmis ir ananasų salotomis

Tai pagaliau persikrausčiau į Kauną. Pagaliau! Ne dėl to, kad ankstesnis miestas nepatiko. Šiaip persikraustyt labai sunku ir nesmagu, nes krūvos daiktų ir, aišku, reikalingiausių dar neatsiveži. O gal čia tik man taip. 

 Bet va už tai nieko nelaukę kauniečiai Baltic Larus iškart pasirūpino, kad gaučiau pakankamai proteino. Kažkurią dieną taip pagalvojau, kad jau pusmetį su jais draugaujam. O tai daug. Mano asmeninės draugystės tiek ilgai netraukia 😀 o čia visdar sėkmingai laikosi. Ir šįkart gavau daug naujų ir nematytų produktų. Vienas iš jų – triušienos dešrelės. Pasak jų, produktas su natūraliais prieskoniais, o pati triušiena sveikai besimaitinantiems tinkama. Kad per juos aš triušienos pirmą kartą ragavau, rašiau ČIA , kai gaminau triušienos burgerį. Triušis patiko, buvo skanu. Tai, pagalvojau, kad su dešrelėmis irgi nieko baisaus neturėtų būti. Ir nebuvo. Sumečiau jas į skardelę kartu su bulvių skiltelėmis, gražiai iškepė, o, kol kepė, ananasų salotas pagaminau. Taip labai paprastai. Bet išėjo gerai. Galima sakyti, nulis pastangų, o labai gerai papietavom.

Šiaip, žinokit, tinka ir kitokios, tarkim, vištienos dešrelės. Bet jei yra galimybė, bandykit triušienos. Neturėtumėt nusivilti, o ir vis kažką įdomesnio išbandysit. Man, asmeniškai, tai labai patiko. Skanios, apskrudusios dešrelės su keptomis bulvėmis ir gaiviomis ananasų salotomis šalia. Labai gerai. 

Reikės:

  • Šviežių dešrelių (naudojau triušienos ) – 250 g.;
  • Bulvių – 3-4 vnt.;
  • Alyvuogių aliejaus – 3 v.š.;
  • Druskos, pipirų pagal skonį.

Ananasų salotoms: 

  • Konservuotų ananasų – 1 skardinė (400 g.);
  • Raudonojo svogūno – 1/2 vnt.;
  • Petražolių arba kalendros – sauja;
  • Čili pipiro – pagal skonį ;
  • Žaliosios citrinos sulčių – 2 v.š.;
  • Druskos, pipirų pagal skonį.
  1. Bulves gerai nuvalome ir supjaustome skiltelėmis, sumaišome kartu su aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
  2. Skardelėje išdėliojame bulvių skilteles  ir dešreles, kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 min., kol apskrus, o bulvės viduje bus minkštos.
  3. Kol kepa, pasiruošiame salotas – ananasų griežinėlius ir svogūną supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname petražoles ar kalendras ir šiek tiek čili pipiro. Viską kartu sumaišome, apšlakstome citrinos sultimis, pasūdome ir papipiriname.
  4. Iškepusias dešreles  ir bulves patiekiame su paruoštomis ananasų salotomis.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s