4 ingredientų obuolių pyragas

Jau turit obuolių? Pas mane pilna! Šaldytuve, aišku. Bet jie ten atsirado iš tėvų sodo, tai labai geri. Tik reikalas toks, kad jie alyviniai ar kokie ten, tai vien aš jų nemėgstu. Nei jie sultingi, nei traškūs. Tokie meh. Tačiau apdorotus visai valgau, o obuolių pyragus dievinu. Ir kas atsitiko toliau, jau kaip ir aišku. 

Obuolių pyragų čia turim tikrai daug. Bet jau šitas tai tikrai pats paprasčiausias. Ypač, jei turit mikserį, neužtruksit ilgai. Bet nei čia kokių kepimo miltelių reikia, nei vanilės ar dar ko. Tiesa, galima ir pagardinti kažkuo. Aš, tarkim, viršų lengvai apibarsčiau cukrumi ir cinamonu. Kai iškepė, viršus pasidengė traškia plutele, o lietingą dieną namai kvepėjo tokiu tikru cinamoniniu obuolių pyragu. Gražu, šilta ir kaimynai pavydi. Kaip ir turi būti. 

Bet šiaip, labai purus, minkštas bei gardus pyragas, kuris dar ir labai jau paprastai paruošiamas. Kaip aš sakau, bet kuriai savaitės dienai tinkamas. 

Reikės:

  • Kiaušinių – 3 vnt.;
  • Cukraus – 170 g.;
  • Kvietinių miltų – 170 g.;
  • Obuolių – 3-4 vnt.
  1. Kiaušinius išplakame kartu su cukrumi iki purumo ir kol nesijaus cukraus kruopelių. Lengvai įmaišome kvietinius miltus. Nepermaišome, kad neprarastume tešlos purumo.
  2. Obuolius supjaustome kubeliais ir sumaišome kartu su paruošta tešla.
  3. Viską supilame į kepimo popieriumi išklotą formelę, tolygiai paskirstome. Jei yra noro, viršų apibarstome cukrumi ir cinamonu.
  4. Pyragą kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 minučių (priklauso nuo kepimo formos dydžio), kol, įbedus medinį iešmelį į pyrago vidurį, jis išliks sausas.

Skanaus!

4 ingredientų obuolių pyragas

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s