Šokoladinis varškės pyragas

Va taip. Pas mane vasaros darbai baigti. O kai buvau sugalvojusi, kad šiek tiek paatostogausiu, supratau, kad jau beveik ruduo. Ir dar toks oras! Kaip visada.

O ką šią vasarą veikiau? Pamatysit rudenį, tikrai tikrai. Kiek aš galiu pasakyti, kad pas mane šias dvi savaites šaldytuve maisto buvo tiek, kad, atrodo, maitinčiau visą Kauną arba šiaip nieko gyvenime daugiau neveikčiau, tik valgyčiau. Nors antras teiginys visai teisingas, bet vistiek. Jau tikrai perdaug. Daugiausiai tai visokių pieno produktų užsiliko. Paėmiau ir iškepiau varškės pyragą, nes varškės pyragas tinka visiems. Ir labai gerai tokį šaldytuve turėti, kai žinai, kad pastarosiomis dienomis gali sulaukti svečių. 

Bet dabar apie patį pyragą. Saldus, kaip ir pyragas, bet ne per saldus, aišku. Varškės sluoksniui varškės nepertryniau, tai išėjo toks tikras, naminis desertas. Jei norisi kremiškesnio įdaro, varškę galima pertrinti per sietelį blenderiu. Pats šokoladinis sausainis nėra trapus, o priešingai – minkštas ir drėgnas, šiek tiek šokoladinį keksą primenantis. Daugumai labiau patiko atvėsintas šaldytuve. Nežinau, kodėl. Atrodo, jog įgauna sodresnio skonio. Bet, vėlgi, kiekvienam gali atrodyti kitaip. O man jis pats skaniausias su šviežiomis vyšniomis ir puodeliu kavos šalia. Pats geriausias desertas popietei išeina, ne kitaip. 

Šokoladinis varškės pyragas

Reikės:

  • Sviesto – 100 g.;
  • Cukraus – 150 g.;
  • Grietinės – 100 g.;
  • Kiaušinio;
  • Kvietinių miltų – 250 g.;
  • Kakavos – 50 g.;
  • Kepimo miltelių – 2 a.š.;
  • Žiupsnelio druskos.

Varškės sluoksniui:

  • Kiaušinių – 4 vnt.;
  • Cukraus – 200 g.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Varškės – 500 g.;
  • Grietinės – 200 g.;
  • Kvietinių miltų – 2 v.š.
  1. Minkštą sviestą išsukame kartu su cukrumi, kol nesijaus cukraus kruopelių. Sukrečiame grietinę, įmušame kiaušinį ir viską gerai išplakame.
  2. Į plakinį įmaišome miltus, sumaišytus kartu su kepimo milteliais, kakava ir druska.
  3. Paruoštą tešlą padaliname į dvi dalis, vieną dalį dedame į šaldiklį, o kitą pamiltuotomis rankomis tolygiai paskirstome kepimo popieriumi išklotos formelės dugną ir kepame įkaitintoje 200 laispnių karščio orkaitėje apie 15 min., kol pilnai iškeps.
  4. Kol kepa pagrindas, pasiruošiame varškės sluoksnį – varškę sumaišome kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi, grietine ir miltais. Tuomet po vieną, vis plakant, įmušame kiaušinius ir išplakame iki purumo.
  5. Ant iškepusio pagrindo supilame varškės įdarą, tuomet ant viršaus užtrupiname arba užtarkuojame likusią atšaldytą tešlą.
  6. Pyragą kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40-45 min., kol varškės įdaras sutvirtės, o viršus apskrus.
  7. Iškepusį pyragą atvėsiname kambario temperatūroje.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s