Jautienos sumuštinis

Reikės (2 porcijoms):

  • Jautienos didkepsnių  (naudojau Kitchen me “BLACK ANGUS“) – 2 vnt. (~500 g.);
  • Sumuštinių bandelių – 2 vnt.;
  • Šviežių salotų;
  • Didelių svogūnų – 2 vnt.;
  • Alyvuogių aliejaus – 2 v.š.;
  • Raudonos saldžios paprikos;
  • Vandens – 100 ml.;
  • Baltojo vyno acto – 1 v.š.;
  • Cukraus – 1 v.š.;
  • Sviesto – 30 g.;
  • Druskos, pipirų.
  1. Svogūnus supjaustome plonais pusžiedžiais ir kepame įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
  2. Į keptuvę sudedame juostelėmis pjaustytą papriką ir pakepame dar kelias minutes, tuomet supilame vandenį, actą ir cukrų. Verdame, kol skystis nugaruos.
  3. Nugaravus skysčiui, nukeliame nuo ugnies ir įmaišome sviestą. Pagardiname druska ir pipirais.
  4. Jautienos kepsnius gerai nusausiname, aptepame aliejumi bei apibarstome druska ir pipirais. Steiką kepame sausoje, labai gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
  5. Didkepsnį pabaigiame kepti įkaitintoje orkaitėje iki norimo iškepimo lygio. Iškepus, mėsą uždengiame folija ir paliekame kambario temperatūroje apie 2-3 min. pailsėti. Tada supjaustome plonomis juostelėmis.
  6. Sumuštinių bandeles perpjauname horizontaliai pusiau ir vidines puses apskrudiname sausoje keptuvėje. Ant apatinių bandelių pusių dedame svogūnų ir paprikos mišinį, tuomet išdėliojame steiko juosteles, užbarstome salotų lapeliais ir viską užvožiame kita bandeles puse.
  7. Sumuštinius patiekiame ką tik pagamintus su gruzdintomis bulvytėmis ar bulvių traškučiais.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s